Ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου ομογενή σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΗΝΑ.Νέα ταινία ετοιμάζει ο 58χρονος Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης από την Ομαχα της Νεμπράσκα και καταγωγή από το Αίγιο, Αλεξάντερ Πέιν (Alexander Payne). Το καινούργιο φιλμ του φέρει τον τίτλο «The Menu» (Ο Κατάλογος) και θα συνδυάζει την κωμωδία με το θρίλερ, με φόντο τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας.

Μπορεί το φιλόδοξο αλλά μάλλον αποτυχημένο «Downsizing» που βγήκε στις αίθουσες στις αρχές του 2018 με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον, να αποδείχθηκε κατώτερο των (υψηλών) προσδοκιών που κριτικοί και κοινό έχουν από τον ταλαντούχο και 2 φορές βραβευμένο με Οσκαρ σεναρίου Αλεξάντερ Πέιν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ανυπομονησία δεν είναι μεγάλη για την ολοκαίνουρια ταινία του σπουδαίου δημιουργού ταινιών όπως τα υπέροχα φιλμ «Sideways – Πλαγίως», «Σχετικά με τον Σμιντ», «Οι Απόγονοι» και «Nebraska».

Ο ομογενής σκηνοθέτης που επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα με την γυναίκα του, η οποία είναι επίσης Ελληνίδα με καταγωγή από το Αίγιο, είχε ανακοινώσει διάφορα σχέδια ως πιθανή επόμενη ταινία του, ανάμεσά τους και το «The Burial» και ένα σενάριο του Τζέιμς Αϊβορι, όμως όλα δείχνουν ότι αυτά θα μπουν σε δεύτερη μοίρα για χάρη του «The Menu», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα τον προσεχή Νοέμβριο.

Το σενάριο θα υπογράψουν οι Γουίλ Τρέισι και Σεθ Ράις και εκτυλίσσεται στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, ακολουθώντας ένα νεαρό ζευγάρι που ταξιδεύει σε ένα απομονωμένο νησί για να επισκεφθεί ένα πριβέ εστιατόριο όπου ο διάσημος σεφ έχει ετοιμάσει ένα υπερπολυτελές μενού γευσιγνωσίας – και μαζί μ’ αυτό και μερικές σοκαριστικές εκπλήξεις.

Η υπόθεση, η οποία περιγράφεται ως συνδυασμός κωμωδίας, θρίλερ και τρόμου, ακούγεται ιδανική για μια δηλητηριώδη σάτιρα και θα μπορούσε να ταιριάξει απόλυτα στο ύφος και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Πέιν να ισορροπεί το κωμικό με το δραματικό στοιχείο.

Ο Πέιν βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, την Εμα Στόουν, φρέσκια από τον ερμηνευτικό θρίαμβο και την Οσκαρική υποψηφιότητα της «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία αναμένεται να ερμηνεύσει το ένα μέλος του νεαρού ζευγαριού και τον Ρέιφ Φάινς του «Κουίζ σώου» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και του «Αγγλου ασθενή», ο οποίος μοιάζει πάντοτε ιδανικός στο να αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά ελαφρώς διεστραμμένων χαρακτήρων.

(www.ekirikas.com)