WTTC: Ελλάδα και Αίγυπτος βραβεύθηκαν για την ανάπτυξη του τουρισμού παρά την κρίση

ΤΑΞΙΔΙ

Η Ελληνίδα και η Αιγύπτια Υπουργός Τουρισμού, η κ. Έλενα Κουντουρά και η κ. Rania al-Mashatαντίστοιχα,  βραβεύθηκαν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών & Τουρισμού (WTTC) στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη της Ισπανίας από τις 2-4 Απριλίου, με το βραβείο «Global Champion Award» για την προσπάθειες που κάνουν με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού. Ειδικότερα, η Αιγύπτια υπουργός βραβεύθηκε για το έργο της στον τουρισμό και την ανθεκτικότητα που έδειξε η χώρα, στις προκλήσεις και στην οικονομική κρίση.

Το βραβείο απέσπασε η Αίγυπτος ως αναγνώριση των προσπαθειών της για την ανάκαμψη του τουρισμού και του ταξιδιού παρά τις διάφορες προκλήσεις. Η Αίγυπτος λαμβάνει το βραβείο για πρώτη φορά ενώ είναι επίσης, η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής, που αποσπά διάκριση από το WTTC.

Σε έκθεσή του το WTTC αναφέρει ότι ο τουριστικός τομέας στην Αίγυπτο κατάφερε να ανακάμψει, καθώς το 2018 ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 16,5%, δηλαδή υψηλότερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο (3,9%).

Η ανάκαμψη αυτή οφείλεται στις προσπάθειες του κράτους να βελτιώσει την κατάσταση της τοπικής ασφάλειας, η οποία είχε στόχο την προσέλκυση τουριστών. 

Η Αιγύπτια υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο της υιοθετεί μια νέα τάση, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού τομέα και την επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Πρόσθεσε δε ότι η υλοποίηση τέτοιων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής ικανότητας του τομέα και στη μετατροπή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σε ευκαιρίες.

 Η κ. Mashat ευχαρίστησε για το βραβείο που απέσπασε, το WTTC και πρόσθεσε ότι κύριος στόχος του υπουργείου είναι να δώσει την ευκαιρία τουλάχιστον σε ένα μέλος της αιγυπτιακής οικογένειας να εργαστεί στον τουριστικό τομέα.

Η  υπουργός αναφέρθηκε στην αμέριστη υποστήριξη του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ίδια και το υπουργείο της.

Η Έλενα Κουντουρά βραβεύθηκε για τη στρατηγική της

Αλλά και η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, τιμήθηκε για την επιτυχημένη της στρατηγική που ανέδειξε την Ελλάδα σε κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο, αναπτύσσοντας νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα και προωθώντας δυναμικά νέους ελληνικούς προορισμούς.

Το βραβείο, απένειμε στην κ. Κουντουρά η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών & Τουρισμού (WTTC), Gloria Guevara και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου Hilton, Chris Nassetta.

Η υπουργός δήλωσε για τη βράβευσή της: «Το Global Champion Award του WTTC αποτελεί τεράστια αναγνώριση για την κυβέρνησή μας και για όσα έχουμε πετύχει την τελευταία τετραετία με τη στρατηγική μας και το έργο μας στον ελληνικό τουρισμό. Αυτή η νέα διάκριση ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους και επαγγελματίες όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε όλους τους άλλους κλάδους. Σε όλους εκείνους που εργάζονται σκληρά και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εστίαση, τις μεταφορές, την παροχή υπηρεσιών, ώστε η χώρα μας να ξεχωρίζει και να φημίζεται διεθνώς για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας της και να αποτελεί κορυφαία επιλογή στις προτιμήσεις του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού. H διάκριση αυτή είναι επιτυχία της Ελλάδας, είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων».

Το WTTC εκπροσωπεί διεθνώς τον ιδιωτικό τομέα του παγκόσμιου τουρισμού και επιβράβευσε τους Υπουργούς και τις κυβερνήσεις για το έργο τους και την πολιτική τους στην ανάπτυξη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής-τουριστικής αγοράς.

(ekkairo.org)