ντετοκούνμπο: Δεν θέλω να σκέφτομαι το MVP, αλλά την Εθνική, θέλω να είμαι εκεί

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την υπόσχεση ότι θα δώσει το «παρών» με την «γαλανόλευκη» στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, εφόσον είναι υγιής στο τέλος της σεζόν, έδωσε ο Ελληνας αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο (Giannis Antetokounmpo), αμέσως μετά από μια ακόμη συνάντησή του με την ομογένεια της Νέας Υόρκης στο Barclays Center.

Είναι απίστευτη η αγάπη του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που ήρθε σήμερα εδώ.  Με έχουν στηρίξει από την πρώτη μέρα στο NBA.  Στηρίζουν τους Bucks αλλά και την οικογένειά μου.  Είναι απίστευτο το συναίσθημα να έρχομαι εδώ στο Barclays Center και να βλέπω τόσες ελληνικές σημαίες και τους ομογενείς να ζητωκραυγάζουν για εμένα.  Κάθε χρόνο έρχονται και περισσότεροι.  Τους ευχαριστώ”, δήλωσε στον “Ε.Κ.” ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να βγει MVP στο NBA με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του, αλλά και την πιθανότητα να είναι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος στο προσεχές Μουντομπάσκετ, ο Γιάννης δήλωσε ξεκάθαρα ότι προτεραιότητα για αυτόν έχει η “γαλανόλευκη”.

“Δεν θέλω να σκέφτομαι για το MVP.  Αλλά για την Εθνική θέλω να είμαι εκεί.  Μακάρι να τελειώσει η χρονιά να είμαι υγιής και να αντιπροσωπεύσω την Ελλάδα”, ενώ για το κατά πόσον ονειρεύεται έναν τελικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΗΠΑ, αρκέστηκε να πει “θα δούμε, πάμε μέρα με την μέρα”.

Λίγο νωρίτερα, είχε φιλοδωρήσει με 30 πόντους τους οικοδεσπότες Μπρούκλιν Νετς, στην συντριπτική νίκη των Μπακς με 113-94, γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 2500 ομογενείς, που σήκωσαν ελληνικές σημαίες και φορούσαν τις εμφανίσεις του.

Σε ένα γήπεδο το οποίο, παραδοσιακά, βάφεται… γαλανόλευκο σε κάθε επίσκεψη του Γιάννη, η Super League Athletic Academy (SLAA), με πρωτοβουλία του Διευθυντή, Δημήτρη Πριστούρη, διοργάνωσε, σε συνεργασία με την ομάδα του Μπρούκλιν, την ετήσια “ελληνική βραδιά”.

Παιδιά που συμμετέχουν στα καμπ της SLAA, αλλά και μαθητές του Hellenic Classical Charter School (HCCS) στο Brooklyn, συμμετείχαν στην “high five line” του ματς, ενώ πραγματοποίησαν φιλικούς αγώνες, πριν και μετά το παιχνίδι των Νετς με τους Μπακς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας ανάμεσα στα παιδιά της SLAA και του HCCS, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρότι πιεζόταν χρονικά, αφού έπρεπε να αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή για το Μιλγουόκι, ξαναβγήκε στο γήπεδο, χαιρέτισε όλους τους μαθητές και ευχαρίστησε από μικροφώνου όλους τους ομογενείς που είχαν μείνει υπομονετικά για να τον δουν.

Παρών στο γήπεδο ήταν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

“Προσιτός όπως την πρώτη μέρα”

Ο Δημήτρης Πριστούρης, ο οποίος έχει εδώ και χρόνια συνεργασία με κορυφαία στελέχη των Μπρούκλιν Νετς, διοργάνωσε την πρώτη “συνάντηση” με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το φθινόπωρο του 2014.  Τότε, ο Γιάννης ήταν ένας πολλά υποσχόμενος “ρούκι”, που δεν είχε βιώσει ακόμη την καθολική αναγνώριση που βιώνει σήμερα.  Παρόλα αυτά, ο κ. Πριστούρης επισημαίνει πως η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει, παρότι θεωρείται πλέον από τους κορυφαίους εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές στην Υφήλιο.

“Είναι μια Ελληνική Βραδιά, όπως την διοργανώνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια, με διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά.  Πάντα, στο τέλος του αγώνα, περιμένουμε τον Γιάννη.  Δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του.  Παρότι έχει σημειώσει αυτή την πρόοδο, απέναντί μας είναι όπως την πρώτη ημέρα”, δήλωσε ο κ. Πριστούρης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής του HCCS, Αδάμ Κωνσταντίνοπουλος.

“Μου αρέσει πολύ που παραμένει ταπεινός”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, το στέλεχος της SLAA, Βούλα Καβαλιεράτου – Πριστούρη στάθηκε στην σημασία ανάλογων δραστηριοτήτων, οι οποίες αποτελούν σημαντικές εμπειρίες και για τα ίδια τα παιδιά.

“Είναι σημαντική η αποψινή βραδιά, θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ακόμη πιο επιτυχημένη από τις προηγούμενες.  Από εμάς, έχουν συγκεντρωθεί 1200 Έλληνες, αλλά δεν γνωρίζω πόσοι ακόμη προμηθεύτηκαν εισιτήρια κατ’ ιδίαν.  Είμαστε όλοι υπερήφανοι βλέποντας τα παιδιά με τις φανέλες της εθνικής ομάδας, αλλά και του Γιάννη”.

(www.ekirikas.com)