Οι πρόσκοποι της Αλεξάνδρειας ετοιμάζονται για τα “Χελιδόνια”

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Την Κυριακή 22/04, στις 11.00 μια έκπληξη περίμενε τα λυκόπουλα, τους προσκόπους και τους οδηγούς της Αλεξάνδρειας.  Ύστερα από πρόσκληση των βαθμοφόρων, μέλη της ομάδας τέχνης Πάροδος επισκέφθηκαν το προσκοπείο και οργάνωσαν σειρά ψυχαγωγικών δράσεων με σκοπό τη δημιουργία μιας ολιγόλεπτης ταινίας, η οποία προβάλλει τη φετινή οχταήμερη κατασκήνωση Τζάμπορι των Αποδήμων Προσκόπων στην Ελλάδα, με τον τίτλο “Χελιδόνια”.

Η οργάνωση του 6ου Τζάμπορι των Αποδήμων θα θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου, στην κατασκηνωτική εγκατάσταση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στον Άγιο Ανδρέα.

Την παραπάνω δράση εμψύχωσαν από μέρους της Παρόδου ο Ηλίας Πίτσικας, με την υποστήριξη του Γιάννη Μπρουκλόγιαννη, ο οποίος είχε την ευθύνη της λήψης των πλάνων, της Φαίης Κουφάκη που πλαισίωσε μουσικά την όλη δράση, βασισμένη στους στίχους της Μαρίας Μενεγάκη, μελοποιημένους από τον Γιάννη Σφυρή.

Στην υποστήριξη, συμμετείχε ο Δημήτρης Κάβουρας Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων και θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του Τζάμπορι των Αποδήμων.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας ήταν παρών ο Έφορος Διοίκησης της ΠΕ Αποδήμων, κος Άρης Μαρκοζάνης.

“Χελιδόνια 2018”

Έρχεται η ώρα, το νιώθω στον αέρα

σακίδιο εντάξει, έτοιμος για δράση!

Τα χελιδόνια με βοηθάνε στη δύσκολη στιγμή,

“Πάλι δεν κατάφερα να στήσω τη σκηνή…”

Η σπίθα για παιχνίδι ποτέ της να μη σβήσει!

Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στη φύση.

Το γέλιο αντηχεί γύρω από τη φλόγα,

οι πρόσκοποι συνδέονται μ’ένα χρυσό σχοινί.

Το ένα βήμα έρχεται πίσω από το άλλο

δεν το βάζω κάτω, προχωρώ.

Κι άμα τά βρω σκούρα δεν θα είμαι μόνος,

ο φόβος εξατμίζεται σαν είμαστε μαζί.