Γ. Πατούλης: “ΚΕΔΕ και Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών φέρνουν κοντά την Ομογένεια”

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πλαίσιο δράσεων που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μετεξέλιξης του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης σε Παγκόσμιο, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Δικτύου και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Solna Σουηδίας Γ. Κοντορίνη.

Στη συνάντηση μετείχαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ι. Ζαχαράκη, Α. Παπάζογλου και Ν. Ρουσκέτος.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η επέκταση του Δικτύου και πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων, θα συμβάλει προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην ελληνική ομογένεια να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ανασύνταξη της χώρας και πρόσθεσε πως η προσπάθεια, θα έχει την αιγίδα και την αμέριστη στήριξη της ΚΕΔΕ.
Στο Δίκτυο αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 500 εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ελληνικής καταγωγής από όλη την Ευρώπη και δρομολογείται η ένταξη 44 αυτοδιοικητικών από την Αυστραλία, 7 από τον Καναδά και 4 από τις ΗΠΑ, με την ιδιότητα των παρατηρητών.
Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που εξετάζονται, κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών της ομογένειας σε ελληνικές δημοτικές κατασκηνώσεις αλλά και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που έχουν ανάγκη κυρίως από φαρμακευτικό υλικό.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, επικαλούμενος και τις επαφές που είχε με τους ελληνικής καταγωγής, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αυστραλία όπως και στον Καναδά, επισήμανε πως η συνεργασία με τους Έλληνες της διασποράς είναι ουσιαστική καθώς έχει συμβάλει προκειμένου η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει συνομιλητές με σημαντική εμπειρία σε πολλούς δήμους της Ευρώπης.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δικτύου Γ. Κοντορίνης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την υποστήριξη, τονίζοντας ότι η μεταξύ τους συνεργασία έχει στόχο να εδραιώσει τις σχέσεις της ομογένειας με τις τοπικές κοινωνίες.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε:
«Στο πλαίσιο της βούλησης μας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, αποφασίσαμε να εργαστούμε από κοινού για τη μετεξέλιξη του Δικτύου Αιρετών σε παγκόσμιο.

Μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για κοινές συμπράξεις στο μέλλον με στόχο να ενώσουμε τους
απανταχού ομογενείς που δραστηριοποιούνται στην Αυτοδιοίκηση και να σχεδιάσουμε δράσεις που θα διευρύνουν την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών.
Η ΚΕΔΕ και το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να μπορέσουν να ενισχυθούν οι δεσμοί της ομογένειας με τη Μητρόπολη. Οι Έλληνες συνάδελφοι αιρετοί από δήμους της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου, θέλουν και μπορούν να στηρίξουν τις αρχές και τα δίκαια του Ελληνισμού και αυτή τους τη διάθεση είμαστε έτοιμοι να την αξιοποιήσουμε».

(aftodioikisi.gr)