Ένας Έλληνας ξετρέλανε με το παστίτσιο του τη Νέα Υόρκη

ΤΑΞΙΔΙ

Ο Αναστάσιος Μυτιληναίος, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ, επιστράτευσε ένα «μαμαδίστικο» φαγητό για να γίνει το ξακουστό πιάτο του και μάλιστα σε μερίδα γίγας. Το εστιατόριο ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση για ένα επιπλέον εισόδημα και για να καλύψουν τη γαστρονομική νοσταλγία των ομογενών, και εξελίχθηκε σε ένα σημείο αναφοράς, το οποίο επισκέπτονται πολλοί food bloggers.

Τα βίντεο που ανεβάζει από τη διαδικασία παρασκευής του παστίτσιου γίνονται viral στα social media και υπάρχουν πελάτες που ταξιδεύουν ακόμα και μία ώρα για να το γευτούν, ακόμη και αν δεν μπορούν να το προφέρουν σωστά.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν αλλάξει οι διατροφικές συνήθειες στις ΗΠΑ και όλοι αναζητούν κάτι πιο υγιεινό: «Η ελληνική κουζίνα εκ φύσεως είναι ιδιαίτερα καθαρή, υγιεινή και διαίτης. Eίμαι τυχερός που με αυτή την κουζίνα μεγάλωσα καθημερινά, αλλιώς κι εγώ θα είχα… πολύ βάρος!» σχολίασε ο Έλληνας σεφ.

(usa.greekreporter.gr)