«Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων»: Εκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe

ΤΑΞΙΔΙ

Τη διαχρονικότητα των φωτογραφιών του Αμερικανού καλλιτέχνη Robert McCabe, έχει στόχο να αναδείξει το Υπουργείο Τουρισμού με μια μοναδική αναδρομική έκθεση για την “ελληνική περίοδο” του.

Ο Robert McCabe περιγράφει με λεπτομέρεια τη χώρα, διεισδύει όμως παράλληλα και στο συναισθηματικό επίπεδο, στην εσωτερική μας υπόσταση, καθώς οι φωτογραφίες του μας επιστρέφουν σε τόπους και ανθρώπους και ανακινούν την ανάμνηση και τις αφηγήσεις που βρίσκονται καλά κρυμμένες στο παρελθόν. Ο φωτογραφικός του φακός απεικονίζει την Ελλάδα που χαρακτηρίζεται από τον μόχθο και τα περιορισμένα μέσα, αλλά αναδεικνύει επίσης τις προοπτικές της και την προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον. Οι επιλεγμένες φωτογραφίες υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διαφυλάσσοντας τα στοιχεία της ταυτότητάς μας που καθιστούν την Ελλάδα έναν πραγματικά μοναδικό τόπο, ζωντανό και αισιόδοξο, με ένα πλούσιο μωσαϊκό από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Οι φωτογραφίες του Robert McCabe είναι τελικά μια συγκινητική αποτύπωση της ελπίδας, της ανθεκτικότητας, της διαχρονικότητας του πολιτισμού και του πνεύματος του ελληνικού λαού. Μας παρακινούν να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον στο οποίο η κληρονομιά της Ελλάδας θα συνεχίσει να εμπνέει και να γοητεύει ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης.

Το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Μουσείο Ακρόπολης, παρουσιάζουν από τις 28 Μαΐου 2024 έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 την έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe με τίτλο «Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων» στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης. Για την είσοδο στο ισόγειο του Μουσείου δεν απαιτείται εισιτήριο. Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά) που θα διατίθεται σύντομα στο Πωλητήριο του Μουσείου.

(www.ekirikas.com)