Το 29ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης στις Βρυξέλλες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 29ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης (ΣΕΕΕ) θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου 2024 στις Βρυξέλλες, έχοντας ως κεντρικό θέμα «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» λαμβάνοντας υπόψιν τις περιπτώσεις της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το 29ο ΣΕΕΕ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κατόπιν σχετικού αιτήματος των Οργανωτών προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Χρυσουλάκη. Σημειωτέων ότι η Αιγίδα αυτή, με ιδιαίτερη απήχηση στην απανταχού ελληνική ομογένεια, χορηγείται στα ΣΕΕΕ για πρώτη φορά.

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 100 και πλέον σύνεδροι, κυρίως Έλληνες, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν ως αποσπασμένοι σε τουλάχιστον 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Charlemagne κοντά στην Πλατεία – Σταθμό Metro Schuman (Ώρα προσέλευσης των συνέδρων 8.30 πρωινή).

Το 29ο ΣΕΕΕ που οργανώνεται για πρώτη φορά, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων αλλά και με ταυτόχρονη διαδικτυακή συμμετοχή ενδιαφερομένων Ελλήνων εκπαιδευτικών από άλλες χώρες εκτός ΕΕ αποσκοπεί:

• Στην παρουσίαση του πλαισίου πολιτικών και προγραμμάτων της ΕΕ, που αφορούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, την πολυπλοκότητα και ενίοτε ασυμβατότητά τους με τη σύγχρονη πραγματικότητα καθώς και καλές πρακτικές αξιολόγησής τους.
• Όπως πάντα ευελπιστεί να δώσει την ευκαιρία για διάλογο, συμπεράσματα και προτάσεις, στους φορείς της εκπαιδευτικής πολιτικής (Εθνικής και Ευρωπαϊκής) προς όφελος των συνέδρων εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια την ποιοτική τους βελτίωση.

Το λεπτομερές πρόγραμμα προετοιμάζει η Οργανωτική Επιτροπή υπό τον συντονισμό της κας Φωτεινής Κολλάρα, Συντονίστριας στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και του Δρ. Θεοδώρου Καλλιάνου, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ και συγκεκριμένα την κα Βασιλική Καραγιαννάκου της ΓΔ Επικοινωνία. Περιλαμβάνει θεσμικούς εκπροσώπους καθώς και ομιλήτριες/τές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Καθηγητές Πανεπιστημίων καθώς και εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωσή του θα γίνει εγκαίρως.

(www.panhellenicpost.com)