Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παρίσι, Μόντρεαλ, Στοκχόλμη, Βρυξέλλες, Φλωρεντία) θα παρουσιάσει στο Μόναχο ένα πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα!

Ποια είναι η Κλεονίκη Δεμίρη

Γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε τραγούδι στη τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη και πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Έχει μελετήσει τραγούδι με τη Μίσα Ικεούτσι και την Μέχτχιλντ Σταματάκη.

Κατέχει πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου στην Ελλάδα και με την Varena Schweizer στη Ιταλία. Είναι μέλος της χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) από το 2000 και υπήρξε μέλος της Χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς και του συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη.

Έχει τραγουδήσει σε όλη την Ελλάδα σε πληθώρα μουσικών φεστιβάλ, σε πολλές μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, καθώς επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο θέατρο Βadminton και στο εξωτερικό (Παρίσι, Αμμάν, Φλωρεντία, Μόντρεαλ, Βρυξέλλες, Τίρανα, Σκόπια, Στοκχόλμη κ.α.)

Συμμετείχε επίσης στην όπερα “Ορέστεια” του Γιάννη Ξενάκη στο Montpelier ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο “Opera Berlioz”). Έχει τραγουδήσει σε μουσικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες: Νίκο Πλατύραχο, Σοφία Καμαγιάννη, Γιάννο Αιόλου, Βιργινία Καραγιώργου, Νίκο Πιτλόγλου, Γιώργο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Καγιαλίκο, Δημήτρη Μαραμή, Δημήτρη Παπαδημητρίου Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Έχει εμφανιστεί επί σκηνής με τους Διονύση Σαββόπουλο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μιρέλα Πάχου, Σοφία Παπάζογλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, και με τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπολο και Τάσο Αποστόλου.Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με τους TANGartO Quintet, τoυς Athens Tango Εnsemble, την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, καθώς και με πολλά άλλα μουσικά σχήματα της Ελλάδας.

Έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό album με 14 τραγούδια και τον τίτλο “Μαγική συνταγή”, μία συλλογή με τραγούδια αξιόλογων δημιουργών με το δικό της ”Ολα Θα Πάνε Μια Χαρά” να ξεχωρίζει, ο οποίος συγκέντρωσε πολύ θετικές κριτικές από τον Τύπο. Επίσης τα νέα τραγούδια και video clip ”Ένα Πάρτυ στην Πλατεία”, ”Για Πάντα Καλοκαίρι”, Έλα Να Φύγουμε Γι Αλλού” και το 2023 το ”Nisyros’’- ”Νοσταλγώ τη Νίσυρο” (Δήμος Νισύρου στα πλαίσια της προβολής της Νισύρου για το 2023), και το τραγούδι ”Αστυπάλαια”. Έχει προγραμματίσει μία σειρά από παραστάσεις για το 2024 στην Ελλάδα και το εξωτερικό .

(www.panhellenicpost.com)