Μια αξιόλογη πρωτοβουλία από το Γιοχάνεσμπουργκ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, στηρίζοντας αξιόλογες πρωτοβουλίες, ενημερώνει τους Πάροικους για την αξιόλογη πρωτοβουλία  του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γιοχάνεσμπουργκ, την οποία παραθέτουμε κάτωθι:

«Έχοντας υπόψη ότι το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονιά, θεωρήσαμε χρέος μας να δημιουργήσουμε ένα πακέτο υλικού με το οποίο να παρουσιάζεται η εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αλλά και να προβάλλονται οι Ολυμπιακές αξίες που έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για αυτό το σκοπό αντλήθηκε κατά βάση από το βιβλίο Πέντε κύκλοι – ένας κόσμος: Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες (Έκδοση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδας).

Περιλαμβάνει:

•        ένα video και

•    μια παρουσίαση (PowerPoint presentation). Στις διαφάνειες της παρουσίασης εμπεριέχονται 19 μικρά videos (έχουν ενσωματωθεί στους τίτλους των διαφανειών που είναι υπογραμμισμένοι). Επιπλέον, στην διαφάνεια Νο 56 υπάρχουν 3 διαδραστικά κουίζ (kahoot) και άλλες δραστηριότητες και στην διαφάνεια Νο 57 Κουίζ και υλικό από την Ιστοσελίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

 Το συνολικό υλικό, πέρα από τον πληροφοριακό χαρακτήρα που έχει, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για υλοποίηση δράσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολόκληρο το υλικό του video και της παρουσίασης μεταφράστηκε στην αγγλική, στη γαλλική και στην ισπανική γλώσσα για να μπορέσουμε να το διαδώσουμε και σε ανθρώπους μη ελληνικής καταγωγής.

Μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας τις παρουσιάσεις σε μορφή PowerPoint presentation (pptx). Επισημαίνουμε ότι χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο για να προβάλλονται τα μικρά videos και να λειτουργούν τα διαδραστικά κουίζ και οι δραστηριότητες που εμπεριέχονται στην παρουσίαση και πλήρης προβολή (slide show) για να είναι ενεργοποιημένοι οι σύνδεσμοι.

Η παρουσίαση στην ελληνική γλώσσα:

https://docs.google.com/presentation/d/17-m_3ZATrBM5cLI4CQaY3fPsE3781paH/edit?usp=sharing&ouid=113261857165850592386&rtpof=true&sd=true

Η παρουσίαση στην αγγλική γλώσσα:

https://docs.google.com/presentation/d/170KH68xnbIUz5CcdyrbS15TsFXTYoEU8/edit?usp=sharing&ouid=113261857165850592386&rtpof=true&sd=true

(ekalexandria.org)