Φοιτήτρια του Χάρβαρντ έψαλε τους ύμνους στην τελετή παράδοσης των στεφάνων του Μαραθωνίου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η πρωτοετής φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Αθανασία Μεζίτη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους στην τελετή παράδοσης των στεφάνων (κότινων) που η γενέτειρα προσφέρει κάθε χρόνο στους νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης και στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση. Κέντρισε μάλιστα και το ενδιαφέρον των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που παρακολούθησαν την τελετή.

Η τελετή διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Βοστώνη σε συνεργασία με τον οργανισμό «Alpha Omega Council» και έλαβε χώρα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Βοστώνη. Πρόκειται για μια παράδοση των τελευταίων ετών, η οποία έχει ως στόχο να υπενθυμίσει στους μαραθωνοδρόμους και σε όλον τον κόσμο ότι ο Μαραθώνιος έχει την αφετηρία του στην Ελλάδα και τα στεφάνια είναι επιχρυσωμένοι κλώνοι ελιάς, οι οποίοι προέρχονται από τον Μαραθώνα.

Εξ άλλου κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός που η Βοστώνη αποκαλείται Αθήνα της Αμερικής.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη Συμεών Τέγος καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Αθλητικού Συλλόγου της Βοστώνης (Boston Athletic Association) και των ομογενειακών φορέων, καθώς επίσης και τον Meb Keflezighi, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης του 2014 και έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στους Μαραθωνίους της Αθήνας.

Τα στεφάνια θα απονεμηθούν το βράδυ της Δευτέρας, 17ης Απριλίου 2023, μετά την λήξη του Μαραθωνίου της Βοστώνης (2023 Boston Marathon).

Η Αθανασία Μεζίτη είναι γέννημα και θρέμμα της ομογένειας της Νέας Υόρκης και συνάμα αριστεύσασα απόφοιτη του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας και του Λυκείου «Hunter» της Νέας Υόρκης και έχει ψάλλει τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και των ΗΠΑ στους εορτασμούς της Παρέλασης της Νέας Υόρκης το 2019.

Η Αθανασία ηγείται του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και είναι συνάμα μέλος της Οπερατικής Εταιρείας, της Χορωδίας και της Acapella του Χάρβαρντ (The Harvard Opportunes).

Την 1η Ιουνίου 2023, θα συμμετάσχει στην Ημέρα Ελληνισμού της πολιτείας της Μασαχουσέτης και θα τραγουδήσει στο στάδιο μπέιζμπολ στο «Fenway Park» της Βοστώνης.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η Αθανασία είναι κόρη του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Δρα Σπύρου Μεζίτη και φέρει το όνομα της γιαγιάς της Αθανασίας Καρτσώνη που μαζί με τον παππού της Βασίλειο Καρτσώνη είναι ευεργέτες της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν και άλλων ομογενειακών και αμερικανικών φορέων.

(www.panhellenicpost.com)