Μαθήτριες του Λυκείου της Αστόριας διακρίθηκαν στην 3η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Οι μαθήτριες του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας με ανοιξιάτικο κέφι και ορμή, αλλά και ανανεωμένη διάθεση και ζωντάνια, συμμετείχαν και διακρίθηκαν στην 3η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας που διοργάνωσαν το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, μαθητές του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου συμμετέχουν στην διεθνή αυτή λογοτεχνική συνάντηση!

Πιο συγκεκριμένα, οι αριστούχες μαθήτριες:  Χριστίνα-Ιωάννα, Lopez- Λέτση, της 12ης τάξης και Κωνσταντίνα Κουλουριώτη της 10ης τάξης του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου της Αστόρια , έδωσαν το δυναμικό «παρών» στη συνάντηση. Σημειωτέο ότι η συμμετοχή τους αποτελεί εξαιρετική διάκριση για τις εν λόγω μαθήτριες αλλά και για ολόκληρο το σχολείο!

Το Συνέδριο Λογοτεχνίας  με θέμα: «Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ», αποτέλεσε ένα κοινό σημείο συνάντησης των μαθητριών του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας  με μαθητές και εκπαιδευτικούς από 20 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, και του Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά και με εκλεκτούς εκπροσώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η συμμετοχή των εξαιρετικών μαθητριών Lopez και Koulouriotis στο πρόγραμμα τους έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να συναντηθούν δημιουργικά με τους υπόλοιπους μαθητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς, αλλά και να εκφράσουν σε άπταιστη ελληνική γλώσσα τις τοποθετήσεις τους για τα αγαπημένα τους λογοτεχνικά αναγνώσματα. Μίλησαν για τα βιβλία που στάθηκαν για  τη ζωή τους σταθμός.

Αν και η μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας φέτος πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη, με τη βοήθεια της τεχνολογίας γεφυρώθηκε η απόσταση Ν. Υόρκης – Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή των διακεκριμένων μαθητριών μας στο λογοτεχνικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και έτσι κατάφεραν να  ζήσουν όμορφες στιγμές με τους υπόλοιπους εκπροσώπους μαθητές της συνάντησης.

Η Διεύθυνση του σχολείου, όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε περήφανοι για τις μαθήτριές  μας στις οποίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

(www.panhellenicpost.com)