Ποιητική εκδήλωση στη Βοστώνη με τον βραβευμένο Δημοσθένη-Δημήτριο Δεσποτίδη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο υποδέχτηκε τον βραβευμένο νεαρό Ελληνα ποιητή Δημοσθένη-Δημήτριο Δεσποτίδη σε εκδήλωση αφιερωμένη στο ποιητικό του έργο «Searching formy Footsteps». Τον ποιητή καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης.

Τα ποιήματα του κ. Δεσποτίδη, στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, χαρακτηρίζονταν από ζωντάνια και βαθύ, για την ηλικία του, προβληματισμό καλύπτοντας μία ποικιλία θεμάτων που αφορούσαν εμπειρίες από τη ζωή στην Ανδρο, τον θαυμασμό για την πατρίδα, το ελληνικό πνεύμα, αλλά και την φυσική ομορφιά που απειλείται από την κλιματική αλλαγή.

Η απαγγελία των ποιημάτων συνοδεύονταν από εκτέλεση μουσικών μελωδιών και παρεμβατικά σχόλια από ομιλητές, συμπεριλαμβανομένης της Μαρίας Κυριακαντωνάκη, διευθύντριας του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ.

Συγχαρητήρια στον ποιητή και έπαινο μετά αναμνηστικού μεταλλίου επέδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-αμερικανικών Σωματείων Βασίλειος Καυκάς για την προσφορά του, από τόσο νεαρή ηλικία, στα Ελληνικά Γράμματα.

Ακολούθησε δεξίωση, στην οποία ο ποιητής υπέγραψε αντίτυπα των διατιθεμένων βιβλίων του και συνομίλησε με το κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

(www.panhellenicpost.com)