Έκθεση Ελληνοαμερικανών Λογοτεχνών και ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής και το Αρχείο Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς του Κολεγίου του Κουίνς (Hellenic American Project) διοργανώνουν την 4η Έκθεση Βιβλίου Ελλήνων της Διασποράς και την Ημερίδα.

Η Εκδήλωση

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 2.00 μ.μ. στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στην διεύθυνση, 27-09 Crescent Street, Astoria, NY, 11102 και έχει διττό χαρακτήρα.

Ο πρώτος σχετίζεται με τον εορτασμό της 202η επετείου της Ελληνικής Επανάστασης και ο δεύτερος με τον εορτασμό της Παγκόσμιος Ημέρας Ποίησης.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο καθηγητής κοινωνιολογίας του Κολλεγίου του Κουίνς, Δρ. Νίκος Αλεξίου και η πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνά Κρομμύδα.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν και θα προβάλλουν τα έργα τους οι Δρ. Νίκος Αλεξίου, Αυγή Μαρία Ατματζίδου, Νίκος Ζαβόλας, Αναστασία Θανασούλα, Βάνα Κοντομέρκου, Μαρία Μιχελή, Τάσος Μουζάκης, Σέβη Μπούτου, Μαρία Νικολή, Γαβριήλ Παναγιωσούλης, Άσπα Τριγώνη, Μαρία Τσαρουχά και Ιουστίνη Φραγκούλη.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκε ο Φύτος Στράτης, διευθυντής του «Cyprus New York Productions» και το οποίο έχει ως πρωταγωνιστές την Αριάδνη – Άννα (σοπράνο), Αγγελική Ψώνη (άλτο) Αλέξανδρο Ντάμα (τενόρο) και Τάσο Καρύδη (βαρύτονο) με την συνοδεία του Γλαύκου Κοντεμενιώτη στο πιάνο, του Κώστα Ψαρού στο μπουζούκι και της Αθηνάς Αδαμοπούλου στο πιάνο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες ή και για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο (718) 721-1111 είτε μέσω ταχυδρομείου στο [email protected].

(www.panhellenicpost.com)