Ο Δένδιας με τους ομογενείς στην Ουκρανία: επίσκεψη στον Σαρτανά και στη Μαριούπολη

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πάντα στο πλευρό των ελλήνων ομογενών, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές, όπως η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα ρωσοουκρανικά σύνορα, έστειλε μέσω Twitter ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επισκέφθηκε τις πόλεις Σαρτανά και Μαριούπολη, όπου είχε συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και με τοπικούς αξιωματούχους. O κ. Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Μαριούπολη, ενημερώθηκε για την κατάσταση ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το δημαρχείο της Μαριούπολης. «Πραγματοποίησα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον πρώτο αντιδήμαρχο, Μ. Κόγκουτ, καθώς και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της περιοχής της Μαριούπολης, Σ. Μαχσμά» έγραψε σχετικά στο Twitter.

Ο κ. Δένδιας μετέβη επίσης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας (ΟΕΣΟ), όπου τον υποδέχθηκαν η πρόεδρος της ΟΕΣΟ, Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσαντζή, οι αντιπρόεδροι της ΟΕΣΟ καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη των Ελληνικών Συλλόγων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης, Ν. Τροφιμένκο, οι καθηγήτριες της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας καθώς και πρόεδροι των ενωμένων εδαφικών κοινοτήτων. Στον Σαρτανά, ο υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ομογενών. Επίσης, επισκέφθηκε το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας και το Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας των Ελλήνων της Αζοφικής Θάλασσας.

(www.protagon.gr)