Ο Λουκάς Ριζόπουλος επανεξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αιγύπτου και Μ. Ανατολής (ΕΕΑΜΑ), με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

O κ. Λουκάς Ριζόπουλος επανεξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αιγύπτου και Μέσης Ανατολής (ΕΕΑΜΑ), με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενός παροικιακού φορέα, που διατηρεί 700 μέλη στην Μελβούρνη και την ευρύτερη περιοχή – και ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ελληνική ομογένεια – όπως πολλοί πρωτοπόροι αιγυπτιώτικοι σύλλογοι σε όλον τον κόσμο, διακρινόμενος για το πολυσχιδές έργο του, με τις πολλές του εκδηλώσεις, τη θεατρική του ομάδα, το υπέροχο ιδιόκτητο κτίριο και τη μεγάλη νεολαία που έχει αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις.

Το νέο ΔΣ της ΕΕΑΜΑ, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 9ης Σεπτεμβρίου 2018 και συγκροτήθηκε σε σώμα κατά την συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λουκάς Ριζόπουλος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκος Καραγιάννης

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιώργος Κυπραίος

ΤΑΜΙΑΣ: Πέτρος Οικονόμου

ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σταμάτης Κρητικός

ΒΟΗΘ. ΤΑΜΙΑΣ: Κώστας Κάλλης,

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

Χρήστος Φοινιώτης

Χρήστος Γρούτας

Ελισάβετ Καλαϊτζή

Χάρης Κωνσταντινίδης

Μαρία Μακρή

Γιώργος Μίδας

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΑ Στ. Ταμβάκης συνεχάρη το νέο Πρόεδρο των Αιγυπτιωτών Μελβούρνης Λ. Ριζόπουλο

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Στέφανος Ταμβάκης, συνεχάρη το  νέο Πρόεδρο των Αιγυπτιωτών Μελβούρνης, Λουκά Ριζόπουλο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα από κοινού με όλο το προεδρείο θα διατηρήσουν «το υψηλό επίπεδο του Συνδέσμου, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά σε ό,τι αφορά τις πολιτιστικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες του.

Ακολουθεί όλη η επιστολή του Επιτίμου Προέδρου της ΕΚΑ, Στέφανο Ταμβάκη προς το ΔΣ της ΕΕΑΜΑ:

«Αθήνα, 02/12/2021

Προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑΜΑ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 

Αγαπητέ Λουκά,

Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα την σύσταση του νέου Δ.Σ. του ιστορικού Συνδέσμου Αιγυπτιωτών της Μελβούρνης στην Αυστραλία ΕΕΑΜΑ, που είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να επισκεφτώ.

Θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου ως Πρόεδρος της ΕΕΑΜΑ.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσύ όσο και τα άξια μέλη του Δ.Σ., θα συνεχίσουν επάξια να διατηρούν το υψηλό επίπεδο του Συνδέσμου, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά σε ό,τι αφορά τις πολιτιστικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητές του.

Ως Αιγυπτιώτης αισθάνομαι υπερήφανος που η ΕΕΑΜΑ διαιωνίζει και μεταλαμπαδεύει στην όμορφη Αυστραλία, την πλούσια και άξια προς μίμηση ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

Να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε δυναμικά και εποικοδομητικά το αξιόλογο έργο σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς και ιδιαίτερη εκτίμηση,

Στέφανος Π. Ταμβάκης

Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξάνδρειας

Μέλος του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»

τ. Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ( ΣΑΕ)

(ekalexandria.org)