Αίγυπτος: Πρωτοπόρος στο φιλανθρωπικό έργο η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μία ιδιαίτερα τιμητική αναφορά για την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας έκανε χθες ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μουστάφα Μαντμπούλι, αποκαλύπτοντας μία από τις σημαντικότερες πτυχές της ιστορίας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η πρεσβυγενής Ελληνική Κοινότητα στην Αλεξάνδρεια υπήρξε ιστορικά το πρωτοπόρο ίδρυμα σε όλη τη χώρα αναφορικά με το φιλανθρωπικό της έργο.

Μιλώντας σε μεγάλη εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας, που, από το 2012, καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι η επίσημη φιλανθρωπική εργασία στην Αίγυπτο ξεκίνησε όταν μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλεξάνδρεια ίδρυσαν τον πρώτο φιλανθρωπικό οργανισμό.

Στη συνέχεια, ιδρύθηκε το πρώτο αιγυπτιακό φιλανθρωπικό ίδρυμα το 1870, για να βελτιώσει τις συνθήκες των κατοίκων των φτωχότερων περιοχών.

Ο κ. Μαντμπούλι προσέθεσε ότι το φιλανθρωπικό έργο αποσκοπεί στην εξάλειψη της φτώχειας και η Αίγυπτος εφαρμόζει μία σειρά από έξι μεγάλα προγράμματα, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής 5 εκατομμυρίων πολιτών, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους με έργα που στηρίζουν από κοινού κυβερνητικοί φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και η κοινωνία των πολιτών.

(www.iefimerida.gr)