Η Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη νέα Πρόεδρος των «Φίλων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Nέα πρόεδρος των «Φίλων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης» που έχει την έδρα του στην Αθήνα, εξελέγη παμψηφεί η επιχειρηματίας και Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αικατερίνη Σοφιανού –  Μπελεφάντη.

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ όλων των μελών του Δ.Σ, ο Πρόεδρος και Πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Ζαΐμης δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του για λόγους υγείας. Εισηγήθηκε την Προεδρία να αναλάβει η κ. Σοφιανού – Μπελεφάντη, πρόταση η οποία έγινε αμέσως και παμψηφεί  αποδεκτή από όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Η κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη είπε ότι είναι τιμητική η πρόταση που της έγινε, πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι μεγάλη η ευθύνη της Προεδρίας ενός τόσο σπουδαίου σωματείου με βαριά ιστορία και έργο.

Τόσο ο κ. Ζαΐμης όσο και ο κ. Καμαλάκης απευθυνόμενοι στην κ. Σοφιανού, εξήραν την ταπεινότητα και την εργατικότητά της. Ειδικότερα, είπαν ότι ηγείται μεγάλων εταιρειών, είναι δραστήρια, ικανή και προσηλωμένη σε οποίο στόχο θέσει και εργάζεται πυρετωδώς μέχρι να τον επιτύχει.

Η κ. Σοφιανού ευχαρίστησε το Δ.Σ που ενθουσιωδώς υποστήριξε και υιοθέτησε την πρόταση του κ. Ζαΐμηεκφράζοντας παράλληλα την τιμή που αισθάνεται. Ζήτησε όμως ο κ. Ζαΐμης να ορισθεί επίτιμος Πρόεδρος και είπε σε ένα προς ένα τα μέλη του Δ.Σ ότι τα χρειάζεται κοντά της για την υλοποίηση του έργου των «Φίλων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης» στην Αθήνα.

(ekkairo.org)