Διάβημα για τους Έλληνες που είναι στην Αυστραλία με προσωρινή βίζα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ο κ. Παπαστεργιάδης τονίζει στην επιστολή του ότι το γραφείο της Κοινότητας έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και ζητά από τον υπουργό συνάντηση για την εξέταση και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Την Δευτέρα θα συζητήσει το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό

Ειδικότερα, διάβημα στην κυβέρνηση της Αυστραλίας έκανε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αυστραλία με προσωρινές άδειες παραμονής στη χώρα, και λόγω του κορωναϊού αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων των αυστραλιανών αρχών δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, κ. Αλαν Τατζ, εκφράζει την ανησυχία του για τους Έλληνες πολίτες που παραμένουν στη χώρα χωρίς οικονομική ή υγειονομική στήριξη, ενώ αδυνατούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαστεργιάδης τονίζει στην επιστολή του ότι το γραφείο της Κοινότητας έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και ζητά από τον υπουργό συνάντηση για την εξέταση και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η επιστολή της Κοινότητας προς τον υπουργό κ. Τατζ έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας γράφω με την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας για να εκφράσω την ανησυχία μου σε σχέση με πολλούς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σήμερα στην Αυστραλία, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19, με προσωρινές άδειες παραμονής στη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, το γραφείο μας έλαβε πολυάριθμες κλήσεις από πολλά μέλη μας που ζητούσαν βοήθεια και καθοδήγηση σχετικά με τα προβλήματα αυτών των Ελλήνων πολιτών. Όπως γνωρίζετε, αυτά τα άτομα δεν έχουν οικονομική στήριξη και κανένα εισόδημα για να επιβιώσουν, ενώ δεν έχουν και πρόσβαση σε δωρεάν δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες υγείας. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτοί οι πολίτες δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και παραμένουν αβοήθητοι χωρίς να έχουν πρόσβαση στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του προβλήματος, επιθυμούμε να συζητήσουμε το θέμα μαζί σας και με το προσωπικό σας προκειμένου να αποφασιστεί  για το πώς μπορούμε να προσφέρουμε προστασία σε αυτούς τους πολίτες.»

Αργά την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι την Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός θα συναντηθεί με τον  κ. Παπαστεργιάδη για να συζητήσουν το θέμα και αν και πως μπορεί να βοηθήσει η κυβέρνηση.

(www.panhellenicpost.com)