Μεγάλη δωρεά αποθανόντα ομογενή σε Παναρκαδικό και Καποδιστριακό

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα διαμοιραστεί η περιουσία ενός ομογενή, συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει από το άνοιγμα της διαθήκης, λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης (DRT), ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Αναστάσιος Τζανής, έλαβε ένα email από τον Γενικό Πρόξενο του Σαν Φρανσίσκο, μέσω του οποίου του γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη διαθήκης ενός εκλιπόντα Ελληνοαμερικανού, ο οποίος επιθυμεί να μοιραστεί από 1 εκατομμύριο ευρώ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχα.

«Μας γνωστοποιείται πως ομογενής που έχει φύγει από την ζωή εδώ και κάποια χρόνια, δωρίζει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο 1.000.000 δολάρια», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: «Είναι ένα δώρο που μας ήρθε εξ ουρανού. Αν μάλιστα σε αυτό συμπεριλάβουμε και την δωρεά που μας κάνει ο συμπατριώτης μας ο κ. Τσιώλης – όπου δημιουργούμε καινούργιο τμήμα εμφραγμάτων και εγκεφαλικών με τέσσερα κρεβάτια και τον καλύτερο εξοπλισμό που υπάρχει στην αγορά – νομίζω πως κάνουμε μια πολύ καλή αρχή», τόνισε στην «DRT» ο κ. Τζανής.

Μάλιστα, όρος του ομογενή για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι να αξιοποιήσει τα χρήματα για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής.
Για την δωρεά αυτή, ο κ. Τζανής έχει ήδη ενημερώσει τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνο Βλάση, κατά την επίσκεψή του, την Τετάρτη, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Τζανής μιλώντας στον «Ε.Κ.» διευκρίνισε ότι τα 2 εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του εκλιπόντος αποτελούνται από 1 εκατομμύριο δολάρια κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό και από ένα ακίνητο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

(ekirikas.gr)