Επαφές και επισκέψεις του ΥΦΥΠΕΞ Διαματάρη στην Κύπρο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, είχε επαφές με τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη.

O κ. Διαματάρης επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, αλλά και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για να αποτίσει φόρο τιμής, καθώς και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Επίσης συμμετείχε στην 4η τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Αρμενίας, για θέματα Διασποράς.

Συνάντηση με Αναστασιάδη

Θέματα που αφορούν το Κυπριακό και την ομογένεια στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε ότι συζήτησε σε συνάντησή του σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση, ο κ. Διαματάρης είπε ότι «είναι μεγάλη μου τιμή και βαθιά με συγκίνησε το ότι βρίσκομαι στην Κύπρο ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη». Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε, τον γνωρίζει από παλιά και τον εκτιμά ιδιαίτερα.

«Συζήτησα θέματα που έχουν σχέση με το Κυπριακό, αλλά και με την ομογένεια στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι πάντα χαρά και τιμή να συνομιλεί κανείς με τον Νίκο Αναστασιάδη», ανέφερε.

Εξέφρασε επίσης χαρά για την «πολύ στενή, αδελφική συνεργασία με τον Επίτροπο Προεδρίας, φίλο κ. Φώτη Φωτίου”, προσθέτοντας πως “θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση, στην υπηρεσία όλου του Ελληνισμού ασφαλώς, αλλά οπωσδήποτε έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία, στην αγαπημένη μου Κύπρο».

Μιλώντας την Τρίτη το βράδυ, στην έναρξη των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς, ο Ελληνας ΥΦΥΠΕΞ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο απόδημος Ελληνισμός ποτέ δεν θα υποστείλει την σημαία του αγώνα «μέχρι την τελική δικαίωση».

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην εναρκτήρια τελετή  είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πονάει πολύ την εθνική υπόθεση της Κύπρου» και «γνωρίζει καλά ότι ο Ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια για υποχωρήσεις ή απώλειες».

(www.ekirikas.com)