Το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Χιούστον

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Χιούστον στο Τέξας, με πρωτοβουλία των ομογενών, Πάολα Βαρσάμη (Paula Varsamis, Παρθένα Βασιλειάδου), Αναστασία και Κώστα Παπασιδέρη και τον «Ελληνα στην ψυχή», Μαξ Γέιμερ.

Οι άνθρωποι αυτοί, θέλησαν να φέρουν τον ελληνικό κινηματογράφο και στο Τέξας, θέλοντας να προβάλλουν την Ελλάδα, αλλά και τους Ελληνες δημιουργούς και αξίζουν συγχαρητήρια. Ως εκ τούτου, πρέπει ει δυνατόν, όλοι να στηρίξουμε την πρωτοβουλία αυτή.

Το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Χιούστον ξεκίνησε την Παρασκευή, 16 Νοέμβριου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου.

Ακολούθησε δεξίωση και απονομή βραβείου για την καλύτερη ταινία, η οποία μετά από ψηφοφορία του κοινού αναδείχθηκε η «JAMAICA».

Στον χαιρετισμό του, ο πρόξενος της Ελλάδας στο Χιούστον, κ. Ιωάννης Σταματέκος, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και εξέφρασε την ελπίδα το Φεστιβάλ αυτό να καθιερωθεί ως θεσμός και να αποτελέσει, άλλη μια βάση για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στον αμερικανικό νότο.

Σημείωσε δε ότι η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε πολύ ενθαρρυντική και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η δυναμική ελληνική κοινότητα του Χιούστον θα συνεχίσει τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες της για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων και την διάδοση των ελληνικών αξιών στο Τέξας.

Στην συνέχεια μιλώντας για τους διοργανωτές ο κ. Κώστας Παπασιδέρης, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τον κόσμο που παρακολούθησε τις ταινίες και ιδιαίτερα τον κ. Σταματέκο για την συμπαράσταση του και τις ατελείωτες ώρες εργασιών που είχαν τους τελευταίους μήνες με την Επιτροπή, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η ιδιαίτερα επιτυχημένη 3ήμερη εκδήλωση που προέβαλε τον ελληνικό κινηματογράφο και στο Χιούστον του Τέξας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σταματέκος, είναι ιδιαίτερα δραστήριος ως Πρόξενος, «παρών» σε όλα τα ομογενειακά δρώμενα, συμπαραστέκετε σε κάθε προσπάθεια που αφορά στην Ομογένεια της ευρύτερης περιοχής και ενθαρρύνει όλους να δραστηριοποιούνται επίσης. Ως εκ τούτου, έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη όχι μόνο των Ελλήνων του Τέξας, αλλά και των ντόπιων πολιτικών.

(www.ekirikas.com)