Συνάντηση Ελλήνων βουλευτών με αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Κ – Επί τάπητος τα προβλήματα των Αιγυπτιωτών

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Συνάντηση με εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Χρήστο Καβαλή, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό της Αιγύπτου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, παρουσία του Γενικού Προξένου Γεώργιου κ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στονν σχεδιασμό της. Παρούσα ήταν επίσης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων της Βουλήςκ. Παρασκευή Καραστεργίου. 

Οι βουλευτές κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ. Αθανάσιος Μπούρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης ενημερώθηκαν για περισσότερο από μία ώρα από τον κ. Καβαλή, τη Γενική Γραμματέα της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και την Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ για τις δραστηριότητες της Κοινότητας αλλα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αιγυπτιώτες.

Ειδικότερα, ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ε.Κ.Κ. για την έγκαιρη κάλυψη των κενών στα ελληνικά σχολεία. Ο κ. Καβαλής τόνισε την ανάγκη, η προκήρυξη των θέσεων να γίνεται από τις αρχές του χρόνου και όχι την ανοιξη, ώστε οι εκπαιδευτικοί να εκδηλώσουν εγκαίρως ενδιαφέρον.

Επίσης, ενημερώνοντας το κλιμάκιο βουλευτών, αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνει η Ε.Κ.Κ με την παροχή κατοικίας πολύ κοντά στα ελληνικά εκπαιδευτήρια ώστε να μην μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ασφάλεια του περιβάλλοντος που θα διαβιούν.

Η αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Κ αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα καθυστέρησης καταβολής των συντάξεων στους Αιγυπτιώτες. Μετέφερε στου εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου τα  προσκόμματα που υπάρχουν για την απόκτηση άδειας παραμονής ακόμη και γι τα παιδιά που γεννιούνται στην Αίγυπτο. Ο κ. Καβαλής τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας όπως συμβαίνει και  με τους Αιγύπτιους που γεννιούνται  στην Ελλάδα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσε η αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Ε.Κ.Κ προκειμένου να ενταχθεί στον ΕΟΠΠΥ το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, αλλά και το υψηλό επίπεδο παροχών που προσφέρει σε Έλληνες και Αιγυπτίους.

(ekkairo.org)