Χρέος της Ομογένειας της Αυστραλίας να στηρίξει τον Γεωργανά

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ομογενής Ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού κόμματος, Στάθης Γεωργανάς, δέχεται ασφυκτικές εσωκομματικές πιέσεις να παραδώσει την έδρα του στο Hindmarsh της Νότιας Αυστραλίας στον πρώην πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Εργατικού Κόμματος, Mark Butler.

Σύμφωνα με το «Νέο Κόσμο» η Αυστραλιανή Εκλογική Επιτροπή (Australian Electorate Commission) αποφάσισε οι έδρες της Νότιας Αυστραλίας να μειωθούν από έντεκα σε δέκα ενώ αντίθετα αυξήθηκαν οι έδρες της Βικτώριας με κριτήρια καθαρά πληθυσμιακά.
Καταργήθηκε, λοιπόν, η έδρα του
Port Adelaide την οποία κατέχει ο έως πρόσφατα πρόεδρος του Εργατικού κόμματος Mark Butler.

Αποτέλεσμα, ο Ομοσπονδιακός αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Bill Shorten, να δώσει εντολή να βρεθεί άλλη έδρα για τον κ. Butler όπου θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Και οι αρμόδιοι σκέφτηκαν την έδρα Hindmarsh την οποία κατέχει ο κ. Στιβ Γεωργανάς.

Ο κ. Γεωργανάς εκλεγόταν στην έδρα αυτή επί μια δεκαετία και την ξανακέρδισε στις εκλογές του 2016 (Μια από τις ελάχιστες έδρες που κέρδισαν οι Εργατικοί).

Ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε με το «Νέο Κόσμο» δεν δέχθηκε να κάνει δηλώσεις μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Περιορίστηκε όμως να μας πει ότι εξετάζει όλες τις επιλογές του που είναι βασικά οι εξής:

·         Να επιδιώξει να παραμείνει στην έδρα Hindmarsh την οποία υπηρετεί με αφοσίωση. Αν τα καταφέρει είναι μια άλλη ιστορία.

·         Να μετακινηθεί (ως υποψήφιος) στην έδρα Adelaide που θα μείνει κενή όταν λήξει η θητεία της σημερινής βουλής. Την έδρα αυτή κατέχει η Kate Ellis η οποία δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές. Βεβαίως τα σύνορα της έδρας Hindmarsh άλλαξαν και μέρος της υπάγεται, πλέον, στην έδρα Adelaide κάτι που προβληματίζει τον κ. Γεωργανά.

·         Να εγκαταλείψει την έδρα Hindmarsh για μια «σίγουρη» θέση στο ψηφοδέλτιο για την γερουσία.

·         Να του δοθεί μια σίγουρη Εργατική έδρα στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Ν. Αυστραλίας. Εκτιμάται ότι ο κ. Γεωργανάς θα απορρίψει σίγουρα την τελευταία επιλογή.

Άποψη του «Ν. Κόσμου» είναι ότι ο κ. Γεωργανάς θα πρέπει να παραμείνει στην έδρα Hindmarsh.

Και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να τον στηρίξει σύσσωμη η ομογένεια ανεξαρτήτων πολιτικών πεποιθήσεων.

Ο κ. Γεωργανάς, εκτός των άλλων, βρίσκεται πάντα κοντά στην ομογένεια και την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Υποστηρίζει με θέρμη τις ελληνικές θέσεις σε όλα τα εθνικά θέματα και μόλις την Δευτέρα μίλαγε στην ομοσπονδιακή βουλή για το Κυπριακό.

Δεν είναι τυχαίο ότι για τους αγώνες του αυτούς τον ευχαρίστησε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να τον στηρίξουμε ΟΛΟΙ να διατηρήσει την θέση του και να πούμε με τον πλέον ηχηρό τρόπο στο Εργατικό κόμμα ότι θα είναι ολέθριο σφάλμα αν τον απομακρύνει για να «βολέψει» κάποιον άλλο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ομογενείς, ειδικά της Ν. Αυστραλίας, θα κινητοποιηθούν.

(neoskosmos.com)