Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εθνοτικών Σχολείων Αυστραλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Με θέμα, Νέοι Εκπαιδευτικοί Ορίζοντες και παρουσία 400 εκπαιδευτικών και εκπροσώπων από 45 και πλέον γλώσσες, έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εθνοτικών Γλωσσών Αυστραλίας, στο Πανεπιστήμιο RMIT στη Μελβούρνη.

Ο προεδρεύων της Ομοσπονδίας, Τάσος Δουβαρτζίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η θεματολογία του Συνεδρίου, των διαλέξεων και των εργαστηρίων είχαν ως επίκεντρο τους νέους εκπαιδευτικούς ορίζοντες που ανοίγονται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, διασφαλίζοντας καλύτερα αποτελέσματα με υψηλές επιδόσεις, στη διδασκαλία των γλωσσών που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Οικονομίας και Πολυπολιτισμκών Υποθέσεων, Robin Scott, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης Mathew Guy και άλλοι.

Τις δυο κύριες ομιλίες παρουσίασαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, Joseph De Bianco, και η υφηγήτρια του Πανεπιστημίου Monash Δρ Μαρία Γκιντίδου, οι οποίοι επεσήμαναν τις αλλαγές και τα οφέλη που επιφέρει η τεχνολογία στην καλύτερη εκμάθηση γλωσσών στα Εθνοτικά Σχολεία που, από συμπληρωματικά Σχολεία που ονομαζόταν αναφέρονται πλέον ως ισάξια των Κρατικών Ημερησίων Σχολείων.

Με την ευκαιρία, έγινε ξανά η παρουσίαση του Διαγωνισμού που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εθνοτικών Σχολείων Αυστραλίας και της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS σε 70 γλώσσες όπως πριν μερικά χρόνια όταν 19.000 και πλέον μαθητές συμμετείχαν στον παναυστραλιανό διαγωνισμό!

(neoskosmos.com)