Στην Τρίπολη θα συναντηθούν φέτος οι Απόδημοι Αρκάδες

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Στην Τρίπολη θα γίνει φέτος το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρκάδων από τις 21-28 Ιουλίου 2018, από το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο – Ένωση Ομοσπονδιών σε διοργάνωση με τις Διοικητικές Αρχές της Αρκαδίας.

Ομογενείς Αρκάδες, απόδημοι από όλο τον κόσμο, θα συγκεντρωθούν στα πάτρια χώματα, στα μέρη εκείνα που πρωτοπερπατήσαν και είδαν τον ήλιο και τον καθαρό ουρανό, πίσω από τις ψηλές και δαντελωτές κορυφές του Πάρνωνα και του Μαινάλου.

Θα γίνουν τοποθετήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, Αρκάδες και μη και θα αναπτυχθεί ο διάλογος με τους παρευρισκόμενους και τους ντόπιους για θέματα που αγγίζουν την υγεία, την νεολαία, τον πολιτισμό και την γλώσσα, την οικολογία και τον τουρισμό, την οικονομία και το εμπόριο και πολλά άλλα.

Με όλα αυτά θα αναζητήσουν τις γέφυρες διασύνδεσης με εμπειρίες και δοκιμασμένες γνώσεις από όλο τον κόσμο. Θα συναντήσουν τα αδέλφια τους Αρκάδες που ζούν και προοδεύουν σε μακρινές χώρες με το πρόσχημα της κοινής καταγωγής και της πνευματικής επαφής που ξεκουράζει και καλλιεργεί την συνέχεια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον ρόλο της νεολαίας και στην ανά τον κόσμο ανάγκη της συνέχισης της Ελληνικής και Αρκαδικής γενιάς. Η λογοτεχνική ανάπτυξη και διατήρηση της ιστορικής τους καταγωγής από απόδημους Αρκάδες θα αποτελέσει μεγάλο ενδιαφέρον στους συνέδρους διότι οι Αρκάδες δεν προοδεύουν μόνο στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα αλλά, ιστορικά, εκπολιτίζουν και μεταδίδουν τον πολιτισμό τους όπου να βρίσκονται.

Το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο θα αναγγείλλει σύντομα την Θεματολογία καθώς και τις απαραίτητες λεπτομέρειες που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή του Προγράμματος τις οποίες θα τις ανακοινώθουν σύντομα.

(neoskosmos.com)