Η επέλαση των Σπαρτιατών στην Ομογένεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Σπαρτιάτες είναι εδώ. Η μοναδική ελληνική παιδική ομάδα που μετέχει σε κανονικό πρωτάθλημα της Νέας Υόρκης συνεχίζει την πορεία της και μάλιστα χαράζει πορεία… οδηγού. Πέρσι, μαζί τους ήταν οι Αργοναύτες, ενώ φέτος μπήκε και τρίτη ομάδα, οι Σπαρτιάτες 2008 που μαζί με τους Σπαρτιάτες 2009 αποτελούν μία μοναδική τριάδα ομάδων, που έχουν Ελληνες προπονητές και αποτελούνται από Ελληνόπουλα που έχουν γεννηθεί το 2008, 2009, 2010.

Ομως το σημαντικό δεν είναι αυτό. Αλλωστε από το 2016 όταν έγινε η αρχή μέχρι τώρα περιμέναμε ότι το «εγχείρημα» θα πάει καλά και θα φέρει «καρπούς». Αρχικά γιατί υπήρχε το πάθος και η θέληση προπονητών – πατεράδων που είχαν αγάπη για το ποδόσφαιρο και φυσικά για τα παιδιά, όπως οι Χαλκιάς, Κοσσάρης, Μωραΐτης, Καπετάνιος, Γεωργάνης, και βέβαια η στήριξη του μεγάλου χορηγού των Σπαρτιατών της Αλμα Μπανκ που βοήθησε τα μέγιστα για την ανάπτυξη του… Συλλόγου. Γιατί πλέον δεν μιλάμε για μία απλή ομάδα, αλλά σιγά – σιγά θα λέμε για Σύλλογο.

Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι κ. Γιάννη Χαλκιά; «Η ομάδα του 2009 είναι μία νέα ομάδα και δημιουργήθηκε για τα αγόρια που γεννήθηκαν το 2009 και το 2010. Δούλεψα ελάχιστα σαν ομάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά είναι σε πολύ καλό δρόμο γιατί όσο δούλεψαν, δούλεψαν πολύ σκληρά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι πραγματικά μία πολύ καλή ομάδα και παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι σε λιγότερο από 2 εβδομάδες μπορέσαμε να βρούμε 14 παίκτες από 4 διαφορετικές κοινότητες και υπέγραψαν μαζί μας μόνο με το γεγονός ότι άκουσαν ότι είμαστε μια ελληνική ομάδα. Αυτό είναι τρομερό. Με το που άκουσαν τα παιδιά και οι γονείς τους ότι θα είναι ελληνική ομάδα με παιδιά, δεν είπαν δεύτερη κουβέντα. Ηρθαν μαζί μας. Αυτό για μένα και για όλους μας είναι πάρα – πάρα πολύ σημαντικό. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη τους και είμαστε πολύ περήφανοι που η μία ομάδα έγιναν τρεις σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς και στους προπονητές των ομάδων μας που από αγάπη και μεράκι δουλεύουν ασταμάτητα».

Με λίγα λόγια ο πρόεδρος της Επιτροπής του Παιδικού Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος και εκ των προπονητών των Σπαρτιατών κ. Χαλκιάς, τόνισε, άθελά του, το μεγάλο «συμπέρασμα» που έχουμε βγάλει τα τελευταία χρόνια: ότι οι ομογενείς θέλουν ελληνικές ομάδες. Και οι Σπαρτιάτες το πέτυχαν. Στελεχώνονται από πολύ καλά παιδιά, με αξίες και προοπτικές στο ποδόσφαιρο. Εχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία τόσο αγωνιστικά όσο και στον χαρακτήρα τους και έχουν κερδίσει τους πάντες. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η μία ομάδα σε δύο χρόνια έγιναν τρεις. Και όλα δείχνουν ότι του χρόνου θα πάνε για ακόμα μία.

Στα των αγώνων οι Σπαρτιάτες 2009 κατεβαίνει στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα NYCSL και ως νεοσύστατη ομάδα δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο Κύπελλο. Ετσι πήγε κατευθείαν στο πρωτάθλημα και ξεκίνησε με το… δεξί. Επικράτησε 2-0 της Albertson Wolverines που είναι μία πολύ καλή και έμπειρη ομάδα από το Λονγκ Αϊλαντ. Ομως οι Σπαρτιάτες έδειξαν στο γήπεδο τη δίψα και την θέληση του χειμώνα και παρουσιάζοντας μία πολύ καλά «δεμένη» ομάδα πρόσφερε πλούσιο θέαμα με φάσεις και συνδυασμούς. Οι Σπαρτιάτες είναι ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο όπως είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι τους, και απλά ο σκόρερ είναι ο Χρήστος Καντλής. Το μόνο πρόβλημα ήταν ο καιρός που είχε πολύ κρύο και δυνατό άνεμο, αλλά οι Σπαρτιάτες είναι… Σπαρτιάτες και δεν καταλαβαίνουν από καιρό…

(www.ekirikas.com)