Το Μπρούκλιν τίμησε την 25η Μαρτίου και ομογενείς

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ο πρόεδρος του Μπρούκλιν Ερικ Ανταμς το βράδυ της Δευτέρας άνοιξε διάπλατα τις πύλες του Δημαρχείου, υποδέχτηκε την Ομογένεια και γιόρτασαν μαζί την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος συνεχάρη τους τιμώμενους και τόνισε ότι «αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπολίτες της περιοχής για τη δράση τους».

«Σήμερα γιορτάζουμε όλοι μαζί την Επανάσταση του 1821 που συγκλόνισε τον κόσμο. Την επανάσταση που ήταν τέκνο του Διαφωτισμού. Την επανάσταση που είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Αμερικανική Επανάσταση» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Ο πρόεδρος Ερικ Ανταμς τόνισε ότι το 47% των δημοτών του Μπρούκλιν μιλούν τη μητρική τους γλώσσα στο σπίτι και ότι καθιστούν την κομητεία τον «Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών» της Αμερικής. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα ιδεώδη της Ελληνικής Επαναστάσεως και στον ρόλο του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση του Δυτικού πολιτισμού. Παράλληλα, μίλησε για το ρόλο της Ομογένειας στην πρόοδο του Μπρούκλιν και στα επιτεύγματα των ομογενών στην Οικονομία, στην Παιδεία και στους άλλους τομείς.

Ο ιερατικός προϊστάμενος των Τριών Ιεραρχών, π. Ευγένιος Πάπας, ανέπεμψε την προσευχή και κάλεσε τους ομογενείς να ψάλουν το «τη Υπερμάχω Στρατηγώ».

Συνεχάρη τους τιμώμενους και εξήρε την προσφορά τους στις κοινότητες, στην κοινωνική και φιλανθρωπική τους δράση και έκανε ειδική μνεία στους χορηγούς της εκδήλωσης και στα εστιατόρια που προσέφεραν τα ελληνικά εδέσματα, καθώς επίσης και την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης που πλαισιώνονταν από τους π. Ευγένιο Πάπα, Ζωή Κουτσουπάκη, Βασίλειο Καπετανάκη, Τζον Χασκόπουλο, Τζίμυ Ταμπάκη και Σάντυ Βάλλα.

Στην τελετή παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Μενέλαος Μενελάου και ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η εκτελεστική διευθύντρια της «Ηγεσίας των 100» Πωλέτ Πούλου, η οποία αναφέρθηκε στους τιμωμένους, στην πολυδιάστατη προσφορά της Ομογένειας και στα διαχρονικά μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο Αντριου Γουνάρδης, σύμβουλος του προέδρου του Μπρούκλιν.

Ο πρόεδρος του Μπρούκλιν Ερικ Ανταμς βράβευσε τους ομογενείς Ούλα Δικαιάκου, Τεντ Δικαιάκου, Τζέιμς Λάδη, Τζον Μακρινό, Βάλερι Μάρκου, Ελένη Παυλίδη, Μαρία Τσουκάρη και Σύλβια Βέλλιου.

Αμέσως μετά τα χορευτικά των σχολείων «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» του Τιμίου Σταυρού, «Αργύριος Φάντης» της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρούκλιν, καθώς επίσης του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ παρουσίασαν στη Ροτόντα του Δημοτικού Μεγάρου τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορούς. Τα χορευτικά παρουσίασε η Σοφία Στασινού.

(www.ekirikas.com)