Ελληνικής καταγωγής δήμαρχος και στο Stonnington

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H συνεργασία μεταξύ όλων των δημοτών θα είναι η κύρια επιδίωξη του νέου δημάρχου Στίβεν Στεφανόπουλου

Μετά την ομογενή Κρις Παυλίδη, που ανέλαβε για δεύτερη φορά τα καθήκοντα δημάρχου Whittlesea, ένας ακόμα ομογενής, ο Στίβεν Στεφανόπουλος χρίστηκε δήμαρχος στη Βικτώρια και, πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο Stonnington. 

Ο κ. Στεφανόπουλος πήρε το χρίσμα με πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά.

O κ. Στεφανόπουλος, απευθυνόμενος στους δημότες, είπε ότι θεωρεί ως πολύ μεγάλη του τιμή το ότι ανέλαβε τα καθήκοντα του δημάρχου και τόνισε ότι ο ρόλος του θα επικεντρωθεί στο να φέρει κοντά όλους τους δημότες, για να εργαστούν από κοινού, με όλες τους τις δυνάμεις, για τη δημιουργία μιας αρμονικής κοινωνίας με απώτερο στόχο την καλύτερη διαβίωση όλων όσοι ζουν στα όρια του Δήμου. Το όραμά του, όπως είπε, είναι ο Δήμος Stonnington να γίνει ο πιο δημοφιλής προορισμός της Αυστραλίας για να εγκατασταθεί κάποιος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στεφανόπουλος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του δημάρχου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προκάτοχό του Τζέιμι Κλεισάρη, που είναι επίσης ελληνικής καταγωγής. 

Ο κ. Στεφανόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα σε μία εποχή ιδιαίτερα σημαντική για την χωροταξική ανάπτυξη του Δήμου, καθώς καλείται να επιβλέψει την κατασκευή ενός νέου σταδίου στο πάρκο Percy Treyvaud, που βρίσκεται στην περιοχή Malvern East, αλλά και την κατασκευή της πλατείας Cato που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αγορά του Prahran και τα έργα ανακαίνισης του Δημαρχείου Prahran.

(http://neoskosmos.com)