Δωρεά στα Παιδικά Χωριά SOS για τη σίτιση 36 οικογενειών

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Σε νέα δωρεά ύψους 50,000 δολαρίων προς τα Ελληνικά Παιδικά Χωριά SOS, προχώρησε η Ελληνική Πρωτοβουλία ενισχύοντας, για ακόμα ένα χρόνο, το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας που υποστηρίζει οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Η φετινή δωρεά θα εξασφαλίσει σίτιση σε 36 οικογένειες  που κατοικούν στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο καθώς και τον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι. Συνολικά, αναμένεται ότι 198 παιδιά θα ωφεληθούν άμεσα από τη νέα αυτή δωρεά.

Η νέα αυτή δωρεά συμπληρώνει τους πόρους που συγκεντρώθηκαν μέσω της πρωτοβουλίας Reaching for the Stars στο Τορόντο του Καναδά, η οποία αποδικνύει το ζωηρό και έμπρακτο ενδιαφέρον της Διασποράς, για ουσιαστική προσφορά στη χώρα.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας εξήγησε ότι «η νέα μας δωρεά στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος επιβεβαιώνει την συνεχή και αμετάκλητη υποστήριξη μας σε οργανισμούς που βοηθούν όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Οργανισμοί οι οποίοι στοχεύουν στο να κάνουν μια θετική διαφορά για πολίτες που συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να ακουστούν, χρειάζονται τη βοήθεια μας, τώρα περισσότερο από ποτέ. Μέσα από τη νέα μας δωρεά στα Παιδικά Χωριά SOS, στεκόμαστε για άλλη μία φορά υπερήφανα δίπλα στις προσπάθειες τους, με στόχο να κάνουμε την αλλαγή και να υποστηρίξουμε οικογένειες που αντιμετωπίζουν αντιξοότητες, σε όλη τη χώρα».

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος πρόσθεσε ότι «νιώθουμε μεγάλη χαρά και συγκίνηση που η Ελληνική Πρωτοβουλία και οι Έλληνες ομογενείς στέκονται για άλλη μια φορά δίπλα μας, δείχνοντας ότι η γεωγραφική απόσταση όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν φτάνει για να σβήσει τα αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης προς εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, και μάλιστα τα παιδιά. Όσο θα υπάρχουν φίλοι και υποστηρικτές σαν την Ελληνική Πρωτοβουλία που βρίσκονται στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS με συνέχεια και συνέπεια στο χρόνο, είναι σίγουρο ότι θα μπορούμε να προσφέρουμε αγάπη και οικογενειακή ζεστασιά σε κάθε παιδί που είχε την ατυχία να τα στερηθεί κάποια στιγμή της ζωής του».

(health.in.gr)