Συλλαλητήριο στον ΟΗΕ και Μνημόσυνο για Μαύρη Επέτειο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με συλλαλητήριο στον ΟΗΕ, με μνημόσυνο και με άλλες εκδηλώσεις μνήμης θα τιμήσει η ομογένεια την 50ή επέτειο της Τουρκικής Εισβολής και κατοχής της Κύπρου. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την παραμονή της μαύρης επετείου και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 19η Ιουλίου 2024, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 και ώρα 9.15 π.μ. στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης,  γνωστό και ως Σημείο Μηδέν.

Το διήμερο των εκδηλώσεων διοργανώνεται από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, την AHEPA, το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ταμείο Κυπριοπαίδων.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ και οι πρόεδροι των προαναφερόμενων οργανωτικών φορέων το βράδυ της Δευτέρας, 8ης Ιουλίου 2024  καλούν τους ηγέτες των ομογενειακών οργανώσεων στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια προκειμένου να προσδώσουν πανομογενειακό χαρακτήρα στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις και να ξεκινήσουν από κοινού μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση της ομογένειας.

Οι ομογενείς την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, θα επανέλθουν για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια στον ίδιο χώρο για να βροντοφωνάξουν «Δεν ξεχνώ – αγωνίζομαι» και να ζητήσουν από τον Λευκό Οίκο και την διεθνή κοινότητα να αποφύγουν την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να ζητήσουν εδώ και τώρα την άμεση αποχώρηση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Το τελευταίο συλλαλητήριο διοργανώθηκε στις 18 Μαρτίου 2018 και είχε πρωτοστατήσει η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής, κ. Δημήτριος.

(www.panhellenicpost.com)