Αλεξάνδρεια – Κολέγιο Αθηνών μ ένα παραμύθι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η σχέση Αλεξάνδρειας και Κολεγίου Αθηνών χρονολογείται από τότε που ο Εμμανουήλ Μπενάκης και ο Στέφανος Δέλτας ίδρυσαν με την ευεργεσία τους το ανωτέρω ίδρυμα στην Αθήνα.

Οι ευεργεσίες των Αλεξανδρινών Ευεργετών δεν εστιάζονται μόνο στην Νειλοχώρα όπου δραστηριοποιήθηκαν και απόκτησαν τους πόρους μέσω των επιτυχημένων επιχειρήσεών τους, αλλά απλώνονται σχεδόν σε όλη την ελλαδική επικράτεια.

Την 2α Απριλίου 2024 το ανωτέρω Κολέγιο προσκάλεσε τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» να παρουσιάσει τα βιβλία του την Ημέρα Παγκόσμιου Παιδικού Βιβλίου.

 Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805).

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το 2024 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιαπωνίας. Το μήνυμα γράφτηκε από τη συγγραφέα Eiko Kadono, η οποία έχει γράψει πολλά βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε 10 γλώσσες. Το 2018 τιμήθηκε από την ΙΒΒΥ με το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 

Συμφωνήθηκε μια κατ αρχήν συμφωνία αν αυτή είναι εφικτή, το Αβερώφειο ή το Τοσιτσαίο να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τους μαθητές του Κολεγίου Αθηνών σαν μια γνωριμία ανάμεσα σε δυο ιδρύματα που τα ενώνει η αλεξανδρινή ευεργεσία!!!

(ekalexandria.org)