Ο Στέφανος Ταμβάκης στην Βουλή των Ελλήνων για την επιστολική ψήφο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο Αιγυπτιώτης κ. Στέφανος Ταμβάκης, τ. Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και Μέλος του Δ.Σ  του  Ιδρύματος « Αλέξανδρος Σ. Ωνάση», μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με το σχέδιο νόμου, για την επιστολική ψήφο.

Ο κ. Ταμβάκης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων : ” Η απόφαση της Κυβέρνησης να άρει τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία εκατομμυρίων Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, προκαλεί ικανοποίηση καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα των Αποδήμων. Ικανοποιεί επίσης, ένα κυρίαρχο αίτημα το οποίο θέταμε επιτακτικά ως Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού στις εκάστοτε Κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Η καθολική επιστολική ψήφος που επιτρέπει – χωρίς εξαιρέσεις –  τη συμμετοχή των Αποδήμων στις Εθνικές Εκλογές είναι  η  ύψιστη έκφραση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και δηλώνει την ισχυρή παρουσία των Ελλήνων στο Εξωτερικό.

Το νέο Νομοσχέδιο, όπως έχουμε τονίσει, είναι ένα βήμα προς τη Δημοκρατική ολοκλήρωση καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα και ενισχύει την ισότιμη μεταχείριση των εκλογέων, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους ή της πρόσκαιρης απουσίας τους από τη χώρα. Κυρίως όμως ενισχύει τους δεσμούς με τους Αποδήμους,  οι οποίοι στις χώρες που ζουν και εργάζονται κουβαλούν μέσα τους την Ελλάδα και αγωνίζονται άοκνα και αγόγγυστα για αυτή.

Παρά το ότι το Νομοσχέδιο κινείται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα η συμμετοχή των Αποδήμων στις Εθνικές Εκλογές.

Και αυτό Αξιότιμε Πρόεδρε της Επιτροπής και Αγαπητά μέλη της Βουλής των Ελλήνων, είναι ένα πάγιο αίτημα των Αποδήμων προς την Κυβέρνηση. Ζητάμε  να εφαρμοστεί η επιστολική ψήφος και στις Εθνικές Εκλογές. Ζητάμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να θέσει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την υλοποίηση του αιτήματός μας και να τείνει χείρα… διαλόγου προς όλους εμάς τους Αποδήμους. Είμαστε στη διάθεσή σας να συνδράμουμε προς τη Δημοκρατική ολοκλήρωση της χώρας.

Εμείς οι Απόδημοι, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε όποια γωνιά του κόσμου και αν βρισκόμαστε τη Μητέρα Ελλάδα. Ενισχύουμε την οικονομία της, έχουμε δημιουργήσει ισχυρό πυρήνα στις χώρες που ζούμε και ασκούμε επιρροή στις τοπικές κυβερνήσεις υπέρ της πατρίδας μας. Είμαστε Έλληνες και δεν κάνουμε εκπτώσεις στην υπεράσπιση των Εθνικών Συμφερόντων. Αυτό που ζητάμε από τη Μητέρα Πατρίδα, Αξιότιμοι Εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι  να θεσπίσει νομοθετικά η Ελλάδα την καθολική εφαρμογή της επιστολικής ψήφου για όλες ανεξαιρέτως τις εκλογικές διαδικασίες και όχι αλά καρτ.

Και αυτό γιατί όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, κανένας Έλληνας δεν περισσεύει σε όποια γωνιά της Γης και αν βρίσκεται.

Δείτε το video από την ομιλία του κ. Στέφανου Ταμβάκη στην Βουλή των Ελλήνων

(ekkairo.org)