Ένα σημαντικό περιοδικό, μια επετειακή παρουσίαση: 50 χρόνια «Αντίποδες»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το νέο τεύχος του ομογενειακού περιοδικού «Αντίποδες» κυκλοφορεί την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη φορά που εκδόθηκε και ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνεται ειδική εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού τεύχους. Η πρόεδρος του Συνδέσμου, Καίτη Αλεξοπούλου, μίλησε στο SBS Greek.

Περισσότερα από 50 χρόνια, ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτιστικής κίνησης στη Μελβούρνη.

Με τον δίγλωσσο περιοδικό «Αντίποδες» και τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, ο Σύνδεσμος προωθεί τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό στην Αυστραλία.

Το περιοδικό «Αντίποδες» είναι ένα ιστορικό, λογοτεχνικό, καλλιτεχνικό δημιούργημα το οποίο συμβάλει με τον τρόπο του στον αγώνα των δημιουργών του για την διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φέτος, κλείνει 50 χρόνια κυκλοφορίας και είναι αφιερωμένο σε 25 Αυστραλούς Φιλέλληνες.

Αυτοί είναι οι εξής:

Kathryn Gauci, Arnold Zable, David Hill, Leonard Janiszewski, Jena Woodhouse, Wayne Simmons, Jim Claven, Hugh Gilchrest, Gough Whitlam, Joice Loch, Gavin Betts, Reginald Appleyard, Michael Osborne, Eugene Gorman, Gillian Bouras, John Melville Jones, George Devine Treloar, Gail Holst, Charmian Clift, Martin Johnston, Michael Winters, Philip Grundy, Paddy Montgomery, Patrick White, Alfred Vincent.

Η παρουσίαση του επετειακού τεύχους θα γίνει από τον David Hill, πρώην Γενικός Διευθυντής του ABC και ο πρώτος Πρόεδρος του Οργανισμού Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα 2006-2016.

Στην εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες, θα ακουστούν μουσικές και θα παρουσιαστούν έργα από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Έφη Αλεξάκη, Δημήτρη Αντωνόπουλο και Michael Winters.

Η εκδήλωση της παρουσίασής του περιοδικού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, στις 3 το μεσημέρι στο οίκημα του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Κολοκοτρώνης» στην διεύθυνση 570 Victoria St., στο North Melbourne.

Για να προμηθευτείτε το περιοδικό μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 0428968715 ή να στείλετε email στο: [email protected].

(www.panhellenicpost.com)