Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΚΑ – Πανεπιστημίου Πατρών

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μία από τις μέριμνες της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, αποτελεί η υλοποίηση του στόχου, που έχει θέσει εξ αρχής η Κοινοτική Επιτροπή για την ποιοτική αναβάθμιση των κτηριακών  της υποδομών.

Κύριο όμως μέλημα και σκοπός της, είναι η προσπάθεια για ανεύρεση  ωφέλιμων συνεργασιών, που θα άπτονται του ζωτικού  τομέα της απρόσκοπτης λειτουργίας  των εκπαιδευτηρίων της.

Γι αυτό και έχουν ξεκινήσει ιδιαίτερες προσπάθειες για την εξασφάλιση ουσιαστικών επαφών με φορείς, που θα προσδίδουν κύρος, ποιότητα και αίγλη ανάλογη της ιστορίας και παράδοσης των Σχολείων της.

Με την ανάδειξη της νέας Κοινοτικής Επιτροπής, άρχισαν συνομιλίες της  ΕΚΑ με σημαντικούς θεσμούς, μεταξύ αυτών και με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι διεργασίες βρίσκονται σε εξαιρετικό σημείο και ήδη έχει προγραμματιστεί την 22α Σεπτεμβρίου 2023,  να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στην Αλεξάνδρεια.

Προς τούτο θα επισκεφθούν την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας,  στελέχη του Πανεπιστημίου Πατρών για την έναρξη της προσβλέπουσας συνεργασίας.

Αυτή η πρωτοβουλία που προήλθε από το ενδιαφέρον της Κοινοτικής Επιτροπής για την βελτίωση των συνθηκών, με σεβασμό στην πολιτισμική κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοί μας ευεργέτες και σε αγαστή συνεργασία με τους αρμοδίους του Πανεπιστημίου Πατρών, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής.

Το ενδιαφέρον και των δύο πλευρών, πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό το εγχείρημα είναι σίγουρο πως θα φέρει  θετικά αποτελέσματα και θα δώσει πνοή όχι μόνο στην προοπτική της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, αλλά και  στην Παροικία μας γενικότερα.

(ekalexandria.org)