Μια ακόμα μεγάλη βράβευση για τον σπουδαίο Αιγυπτιώτη σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, το Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου Αλεξανδρείας και η Ένωση Συγγραφέων και Κινηματογραφικών Κριτικών θα τιμήσουν στις 3 Οκτώβρη 2023 σε ειδική εκδήλωση στηνΒιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας τον Αιγυπτιώτη σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη απονέμοντας του το Βραβείο για το Σύνολο του Έργου του (Life-Time Achievement Award).

Μεγαλωμένος μέχρι τα 22 του χρόνια στην «Ελληνική Σούμπρα» κατάφερε μέσα στο το πολυεπίπεδο έργο του να υπάρχει πάντα σε ότι καταπιανόταν η «μυρωδιά» της πρώτης του νιότης από τα χρόνια του Καΐρου. 

Τελευταίος σταθμός της σημαντικής του εργογραφίας η μυθοπλαστική αυτοβιογραφία του με τίτλο «Η γέφυρα των λεμονιών», την οποία συνέγραψε με την επίσης Αιγυπτιώτισσα  Πέρσα Κουμούτση, και καλύπτει με αριστουργηματικό τρόπο τα χρόνια της Αιγύπτου.

Μόλις ανακοίνωσε ο ίδιος της είδηση της βράβευσής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εκατοντάδες ήταν οι φίλοι του που τον συνεχάρησαν από καρδιάς για αυτή την μεγάλη και σημαντική διάκριση που θα τον ξαναφέρει για ακόμα μια φορά τον προσεχή Οκτώβρη κοντά στις ρίζες του.  

(ekkairo.org)