Που θα ψηφίσουν οι απόδημοι Έλληνες Ψηφοφόροι

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Οι συνολικά 22.816 απόδημοι που ενεγράφησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίσουν το Σάββατο 20 Μαΐου σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον Κόσμο που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες.

Για την συγκρότηση εκλογικού κέντρου σε μια πόλη, προϋπόθεση ήταν η εγγραφή τουλάχιστον 40 εκλογέων.

Στις ΗΠΑ συγκροτούνται 9 εκλογικά κέντρα σε Σαν Φρανσίσκο, Ατλάντα, Βοστώνη, Λος Αντζελες, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Φλόριδα (Τάμπα), Χιούστον.

Αναλυτικά: Οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο της Νέας Υόρκης θα ψηφίσουν στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης 69 East 79th Street, New York City Zip Code: 10075. Οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο της Βοστώνης θα ψηφίσουν στο Γενικό Προξενείο Βοστώνης 86 Beacon St, Boston, MA 02108.

Στην Ουάσιγκτον θα ψηφίσουν στο κτίριο Πρεσβείας Ουάσιγκτον 2217 Massachusetts Avenue NW Washington D.C. 20008.

Στο Σικάγο θα ψηφίσουν στο Γενικό Προξενείο Σικάγου 650 N. St. Clair Strret, Zip Code: 60611.

Στην Τάμπα θα ψηφίσουν στο Γενικό Προξενείο Τάμπας (ενδέκατος όροφος) 400 N. Tampa Street, 11th Floor Zip Code: 33602 Florida, USA.

Στο Χιούστον θα ψηφίσουν στο Προξενείο Χιούστον 2401 Fountain View Drive, Suite 850/HoustonTexas TX77057 USA.

Στην Ατλάντα στο κτίριο Προξενείου Ατλάντας Tower Place 100, Suite 1670 3340 Peachtree Rd, NE, Atlanta, GA 30326.

Στο Λος Αντζελες στο Γενικό Προξενείο Λος Αντζελες Consulate General of Los Angeles 12424 Wilshire Blvd., Suite 1170, Los Angeles, CA, 90025.

Στο Σαν Φρανσίσκο στο Κτίριο Γενικού Προξενείου 2441, Gough Street San Francisco CA 94123.

Στον υπόλοιπο Κόσμο

Στην Αίγυπτο το εκλογικό κέντρο θα στηθεί στο κτίριο του Σπετσεροπουλείου Ιδρύματος στο Κάιρο και εκεί θα ψηφίσουν εκτός από τους εγγεγραμμένους στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Καϊρου και αυτοί από Αλεξάνδρεια, Αντίς Αμπέμπα, Αμμάν, Ιεροσόλυμα, Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Τύνιδα.

Δύο εκλογικά κέντρα θα στηθούν στην Αυστρία, ένα στη Βιέννη και ένα στο Σάλτσμπουργκ.

Δύο εκλογικά κέντρα και στην Αυστραλία, στη Μελβούρνη και το Σίνδεϊ. Στο πρώτο θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους Μελβούρνης, Αδελαΐδας, Ντάργουιν και Περθ και στο δεύτερο αυτοί σε Σίδνεϊ, Μπρισμπέιν και Καμπέρα.

Στο Βέλγιο θα στηθούν τέσσερα εκλογικά κέντρα. Τα τρία θα είναι στις Βρυξέλλες (κτίριο Πρεσβείας Βρυξελλών) και το τέταρτο στην Αμβέρσα.

Στη Βουλγαρία το εκλογικό κέντρο θα στηθεί στη Σόφια, όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο Σόφιας, Αργυροκάστρου, Τιράνων, Σκοπίων, Σεράγιεβου, Φιλιππούπολης και Βελιγραδίου.

Στη Γαλλία, οι Ελληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίσουν στα δύο εκλογικά κέντρα του Παρισιού ή σε αυτά σε Στρασβούργο, Νίκαια και Νάντη.

Στην Γερμανία θα υπάρξουν 17 εκλογικά κέντρα σε: Αμβούργο (Προξενείο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι Αμβούργου, Γκίφχρον και Κιέλου, Αννόβερο (ελληνική κοινότητα). 2 κέντρα στο Βερολίνο (πρεσβεία). Στη Δρέσδη (κτίριο Δήμου). 2 κέντρα στο Μόναχο (Λύκειο Μονάχου). Στη Νυρεμβέργη (Λύκειο). Στο Ντίσελντορφ (Προξενείο) όπου εκτός των εγγεγραμμένων του Ντίσελντορφ θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι του Λεβερκούζεν, στο Ααχεν (ελληνική κοινότητα), στο Ντόρτμουντ (Γυμνάσιο Λύκειο), στο Βούπερταλ (Δημοτικό σχολείο). Στο Μπίλεφελντ (Γυμνάσιο – Λύκειο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι σε Μπίλεφελντ και Γκυτερόλο, στην Κολωνία (Γυμνάσιο Λύκειο). Στη Στουτγάρδη (προξενικό κατάστημα) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι σε Στουτγάρδη, Μανχαϊμ και Χεβρώνα. Στη Φρανκφούρτη (Ελληνικό σχολείο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι Φρανκφούρτης, Βισμπάντεν, Γκίσεν Ντάρμσταντ, Οφενμπαχ και Ρουσελχαϊμ. Στο Λούντβιχσχαφεν (ενοριακό κέντρο Ι.Ν. Ευαγγελισμού) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι του Λούντβιχσχαφεν Σααρμπρούγκεν.

Στη Δανία, δύο εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν στην Κοπεγχάγη (κτίριο Πρεσβείας Κοπεγχάγης, Hammerensgade 4, τρίτος όροφος).

Στην Ελβετία θα στηθούν δύο κέντρα στην ελληνική Πρεσβεία στην Βέρνη και από ένα κέντρο σε Γενεύη (κτίριο Ελληνικής Κοινότητας) και σε Λωζάννη (ξενοδοχείο continental).

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υπάρχει ένα κέντρο στην Πρεσβεία στο Αμπου Ντάμπι.

Ηνωμένο Βασίλειο: Στο Λονδίνο θα υπάρξουν συνολικά 8 εκλογικά κέντρα. 1 κέντρο θα υπάρξει στη Γλασκώβη (Ελληνικό σχολείο Αγ. Λουκά) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι Γλασκώβης και Μπέλφαστ. Από 1 κέντρο στο Εδιμβούργο (Ελληνικό Σχολείο Αγ. Ανδρέα), στο Λιντς (κτίριο Ελληνορθόδοξης Κοινότητας), στο Μπέρμιγχαμ (Κτίριο Ελληνικής – Κυπριακής Εστίας).

Ενα εκλογικό κέντρο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Στην Ισπανία ένα εκλογικό κέντρο θα υπάρχει σε Μαδρίτη και ένα στην Βαρκελώνη.

Ιταλία: ένα κέντρο θα στηθεί στη Ρώμη (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι της Ρώμης και της Νάπολης. Επίσης από 1 κέντρο θα υπάρξει σε

Βενετία (Ινστιτούτο Ελληνικών και Μεταβυζαντινών Σπουδών) και Μιλάνο (γραφεία Ελληνικής κοινότητας).

Καναδάς: Δυο εκλογικά κέντρα. Το πρώτο στο Τορόντο (Γενικό Προξενείο Τορόντο), όπου θα ψηφίσουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους Τορόντο, Βανκούβερ, Γούνιπεγκ, Κάλγκαρι και το δεύτερο στο Μόντρεαλ (Γενικό Προξενείο Μόντρεαλ), όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους Μόντρεαλ, Οττάβα, Χάλιφαξ.

Κατάρ: Ενα κέντρο στην Ντόχα (πρεσβεία).

Κορέα: Ενα κέντρο θα υπάρξει στην Σεούλ (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι σε Σεούλ, Τόκυο, Γκουανγκζού, Πεκίνο, Σαγκάη και Χονγκ-Κονγκ

Κύπρος: Δύο εκλογικά κέντρα θα στηθούν στην Λευκωσία (Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’). Από ένα κέντρο σε Λεμεσό (Δημοτικό Μέγαρο), Λάρνακα (Παγκύπριο Λύκειο) Πάφου (Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ).

Λιθουανία: Ενα κέντρο σε Βίλνιους (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν οι εγγραμμένοι σε Βίλνιους, Ταλλίν, Κιέβου, Ρίγας, Αγίας Πετρούπολης, Μόσχας και, Νοβοροσίσκ. Ενα κέντρο στο Κάουνας (ξενοδοχείο «Victoria»).

Λουξεμβούργο: ένα κέντρο στο κτίριο Πρεσβείας.

Μάλτα: ένα κέντρο στην Βαλέτα (Πρεσβεία).

Νότια Αφρική: ένα κέντρο στο Γιοχάνεσμπουργκ (Προξενείο) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Κέιπ Τάουν, Ντέρμπαν και Πρετόρια.

Νορβηγία: ένα κέντρο στο Οσλο (Πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγραμμένοι σε Ρέικιαβικ, Μπέργκεν και Τροντχάιμ.

Ολλανδία: 2 κέντρα στη Χάγη (Πρεσβεία), 2 κέντρα στο Αμστερνταμ (Γραφείο ΕΟΤ) και από ένα κέντρο σε Ρόττερνταμ (Ελληνικό Σπίτι Ενωσης Ελλήνων Ολλανδίας) και στο Αϊντχόφεν (Συνεδριακό Κέντρο Igluu Lichttoren).

Ουγγαρία: ένα κέντρο στην Πρεσβεία στη Βουδαπέστη όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Ζάγκρεμπ, Μπρατισλάβα και Λιουμπιάνα.

Πολωνία: ένα κέντρο στην Πρεσβεία στη Βαρσοβία.

Πορτογαλία: ένα κέντρο στη Λισσαβώνα (Πρεσβεία)

Ρουμανία: ένα κέντρο στο Βουκουρέστι (Πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγραμμένοι σε Ιάσιο.

Σαουδική Αραβία: ένα κέντρο στο Ριάντ (Πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Κουβέιτ και Τζέντα.

Σιγκαπούρη: ένα κέντρο στην Πρεσβεία όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Μουμπάι, Νέο Δελχί, Μπαγκόκ και Μανίλα.

Σουηδία: από ένα κέντρο σε Στοκχόλμη (πρεσβεία), Γκέτεμποργκ (Ελληνική Κοινότητα) και σε Μάλμε όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Βέξιε.

Τσεχία: ένα κέντρο στην Πρεσβεία στην Πράγα όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Μπρνο και Παρντούμπιτσε.

Τουρκία: ένα κέντρο στην Κωνσταντινούπολη (Προξενείο) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Ερεβάν, Τιφλίδα, Νιουρ Σουλτάν, Αγκυρα και Σμύρνη.

Φινλανδία: ένα κέντρο στην Πρεσβεία στο Ελσίνκι.

(www.panhellenicpost.com)