Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου γίνονται φέτος 14 χρονών και συνεχίζουν σταθερά να αναδεικνύουν το σύγχρονο ελληνικό σινεμά και τους δημιουργούς του. Στη φετινή κούρσα των υποψηφιοτήτων, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Απριλίου, προηγείται η ταινία της Ασημίνας Προέδρου «Πίσω από τις Θημωνιές» που είναι υποψήφια σε 16 κατηγορίες και ακολουθούν το «Dodo» του Πάνου Κούτρα και το «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά με 15 υποψηφιότητες.

Τα μέλη της Ακαδημίας επέλεξαν τους υποψήφιους ανάμεσα στις 92 ταινίες μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους που υποβλήθηκαν και εκπροσωπούν την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή του έτους που πέρασε.

Η φετινή τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με παρουσιάστριες τις ηθοποιούς Νατάσα Εξηνταβελώνη και Λίλα Μπακλέση.

Η Β´ φάση της ψηφοφορίας που θα αναδείξει τους νικητές και τις νικήτριες θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου. Την επίβλεψη των διαδικασιών ψηφοφορίας έχει όπως πάντα η συμβολαιογράφος Ουρανία Μικρού.

Στις αρχές Ιουνίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά τις φετινές υποψήφιες ταινίες στη μεγάλη οθόνη μέσα από μια σειρά προβολών, λεπτομέρειες για τις οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

(www.panhellenicpost.com)