Μουσικό αφιέρωμα για τον Μάνο Χατζιδάκι στη Νέα Υόρκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» στις μουσικές και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Σύνθεσις» (Synthesis Cultural Foundation), προσκαλώντας ομογενείς -και όχι μόνο- φίλους της μουσικής, σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, στην μουσική βραδιά, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου συμμετείχαν αξιόλογοι μουσικοί και ερμηνευτές από την ελληνοαμερικανική κοινότητα, σε μια εκδήλωση κατά την οποία αναβίωσε το πλούσιο και διαχρονικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Στην κιθάρα ήταν ο Σπύρος Εξάρας, στα κρουστά ο Θεόδωρος Τσινιάς, ενώ ο Κώστας Ψαρός έδωσε τον δικό του τόνο στο μπουζούκι, με τις μουσικές να ντύνονται ερμηνευτικά από τις φωνές του Νίκου Κουρουπάκη και της Γιάννας Κατσαγεώργη, υπό την μουσική διεύθυνση του Πέτρου Χατζόπουλου, ενώ συμμετείχε και η Χορωδία της Ελληνικής Μουσικής Κοινότητας (Hellenic Musical Society Choir).

Με αφορμή τη συναυλία, η Γιάννα Κατσαγεώργη εξέφρασε την χαρά της για το γεγονός ότι θα συμπράξει με τον Νίκο Κουρουπάκη, ερμηνεύοντας τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

«Θα τραγουδήσουμε λοιπόν στο ‘Σταθάκειο’, στην Αστόρια. Πρόκειται για έναν ιστορικό χώρο, τον οποίο θα τολμούσα να αποκαλέσω ‘η Βουλή της Ομογένειας’. Εκεί λοιπόν, σε αυτό το βήμα, ο Νίκος Κουρουπάκης κι εγώ, ‘Με αγάπη μέσα στη καρδιά’ θα ‘Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι’ στην ‘Οδό ονείρων’ όπου έχω ‘Ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη’ και ο Νίκος που είναι ‘Άνδρας και το κέφι του θα κάνει’ θα με πάει ‘Στ’ ουρανού την άκρη’ σαν ‘Μεθυσμένο κορίτσι’ και οι δυο μας ‘Επτά τραγούδια θα σας πούμε’ ‘Σε μια πόλη μαγική’ που ο Λατρεμένος Μάνος Χατζιδάκις έγραψε το ‘Χαμόγελο της Τζοκόντας του’. Σας περιμένουμε ‘Ο,τι και να γίνει, ό,τι και να λάχει’».

(www.ertnews.gr)