Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ: Τρεις μεγάλες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Προγράμματος για το 2023

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ αναφέρονται στην πλούσια και ποικιλόμορφη ιστορία των Ελλήνων μεταναστών για πάνω από 40 χρόνια.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ επιστρέφει για να προσφέρει μια σειρά από σημαντικές πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις στο Σίδνεϊ, με ένα πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης να απολαύσουν μια γεύση από Ελλάδα.

Το φετινό πρόγραμμα σίγουρα θα επιδείξει τον τεράστιο πλούτο του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία.

Το εκτενές Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ θα κυκλοφορήσει στις αρχές Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει πάνω από τριάντα ποιοτικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τρία από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα για το έτος 2023, που είναι τα εξής:

ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Ημερομηνία: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 | 11πμ – 6μμ

Τοποθεσία: Addison Rd, Community Centre | 142 Addison Rd, Marrickville

Με δωρεάν ζωντανή μουσική, με ελληνικό φαγητό που συμπεριλαμβάνει αρνιά στη σούβλα, λουκουμάδες κ.ά. και με πλούσιες παιδικές δραστηριότητες. Μια τυπική ελληνική γιορτή χορού και πλούσιου φαγητού. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Ελληνικό Σπίτι της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΣΤΟ DARLING HARBOUR

Ημερομηνία: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 | 10πμ – 10μμ

Τοποθεσία: Tumbalong Park, Darling Harbour

Καλλιτέχνες από Ελλάδα και Αυστραλία, φαγητά και ποτά, περίπτερα, χορευτικά συγκροτήματα και πολλά άλλα δρώμενα. Το πολυαγαπημένο ετήσιο φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε. Θα ανακοινωθεί σύντομα ο διεθνής καταξιωμένος καλλιτέχνης που θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BRIGHTON

Ημερομηνία: Μάιος 2023

Τοποθεσία: Brighton-Le-Sands

Μετά από 20 χρόνια απουσίας, οι δρόμοι του Brighton θα γεμίσουν και πάλι με τη γαλανόλευκη σημαία μας. Μια τεράστια γιορτή για την πλούσια ελληνική ιστορία και την ελληνική επιρροή που παραμένει ισχυρή μέχρι και σήμερα. Δωρεάν ζωντανή μουσική, φαγητά και ποτά, περίπτερα και χορευτικά συγκροτήματα. Γίνε και συ μέρος της ιστορίας.

«Στόχος μας φέτος είναι να παρουσιάσουμε τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς καλλιτέχνες και να παρέχουμε την ευκαιρία να αναγνωριστούν καταξιωμένοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες. Προσπαθούμε να μετατρέψουμε το Σίδνεϊ σε πολιτιστικό κόμβο, προσελκύοντας διαφορετικά πλήθη σε έναν κοινό χώρο, επιδεικνύοντας την επιρροή της ελληνικής μετανάστευσης μέσα στα χρόνια», δήλωσε η κ. Νία Καρτέρη, πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ.

(www.panhellenicpost.com)