Έλληνες κομάντο σε μεγάλη πολυεθνική άσκηση στην Αίγυπτο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για δεύτερη χρονιά φέτος διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία από τις 22 Αυγούστου στην στρατιωτική βάση Mohamed Naguib της Αιγύπτου η πενθήμερη άσκηση ειδικών επιχειρήσεων υπό την κωδική ονομασία «HERCULES-22», με την συμμετοχή κομάντο από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία και την Κύπρο.

Ως παρατηρητές συμμετέχουν στρατιωτικοί εκπρόσωποι από τις Η.Π.Α. την Ιορδανία, την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Μπαχρέιν.

Σκοπός της άσκησης είναι η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και η συνεργασία για ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής δήλωσε κατά την έναρξη των εκπαιδευτικών επιχειρήσεων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Αξίζει να σημειωθεί ο η στρατιωτική άσκηση των ειδικών δυνάμεων «HERCULES» διεξήχθη για πρώτη φορά πέρυσι στην Ελλάδα με συμμετοχή τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και αντίστοιχων από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

(ekkairo.org)