Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα και Αυστραλία για αμοιβαία αναγνώριση πτυχίων ΑΕΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελλάδα και Αυστραλία βρίσκονται πολύ  κοντά στην αμοιβαία αναγνώριση των πανεπιστημιακών πτυχίων  που έχουν αποκτηθεί στις δυο χώρες.

Αυτό προκύπτει από ανάρτηση που έκανε ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Arthur Spyrou μετα από συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως.

Όπως γράφει ο Αυστραλός πρέσβης εκτός από το θέμα της αναμενόμενης αμοιβαίας αναγνώρισης των πανεπιστημιακών πτυχίων συζητήθηκε και η περεταίρω σύσφιγξη των σχέσεων των δυο χωρών, κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα με ανταλλαγή φοιτητών και άλλες πρωτοβουλίες.

Η Ελληνίδα υπουργός Παιδείας δήλωσε πρόσφατα πως όραμα της  είναι η Ελλάδα να καταστεί ένα παγκοσμίου εμβέλειας εκπαιδευτικό κέντρο που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο όχι μόνο θα  εξάγει άριστης ποιότητας επιστήμονες αλλά και θα τους προσελκύει.

Η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει την εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ ως έναν από τους κορυφαίους στόχους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό πρόσφατα με  νέο τρόπο θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις για αναγνώριση πτυχίων του εξωτερικού στην Ελλάδα από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ). Το νομοσχέδιο φέρνει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα που έως τώρα έχει… παιδέψει ουκ ολίγους πτυχιούχους εξωτερικού, παρότι την τελευταία τριετία ο ΔΟΑΤΑΠ έχει βελτιώσει σημαντικά τους ρυθμούς του.

(www.panhellenicpost.com)