Φιλαδέλφεια: Ηχηρό μήνυμα πως ο ελληνισμός είναι “παρών”

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν τόσο ευνοϊκός όσο και τις προηγούμενες ημέρες, δεν αποτέλεσε εμπόδιο προκειμένου ο ελληνισμός της ιστορικής πόλης να συμμετέχει στις ομάδες των Συλλόγων και Κοινοτήτων που κατέβηκαν στην Benjamin Franklin Parkway, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως ο ελληνισμός είναι παρών.

Κορυφαία στιγμή στην εθνική παρέλαση των Ομογενών στην Φιλαδέλφεια ήταν η εμφάνιση του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που απέσπασε τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων, προκαλώντας συγκίνηση με την ιδιαίτερα συμβολική όσο και ουσιαστική παρουσία τους.

Παρών στην παρέλαση ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, για τον οποίο ήταν και η πρώτη παρέλαση επί θητείας του, καθώς ο ερχομός του συνέπεσε με το ξέσπασμα της πανδημίας και τις ακυρώσεις των κοινωνικών εκδηλώσεων, λίγους μήνες αργότερα.

Το ίδιο ισχύει και για την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία χειροκρότησε επανειλημμένως και έδειξε συγκινημένη, ιδίως με την παρουσία της νεότερης γενιάς.

Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Δημήτριος Κόκοτας, ο προκάτοχός του, Γεώργιος Χωριάτης και σύσσωμη η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας, με τον πρόεδρο Δημήτριο Ροζανίτη και τον πρώην πρόεδρο, Ευστάθιο Καραντώνη.

Τον τίτλο του Μεγάλου Τελετάρχη (Grand Marshal) είχε η Γενική Πρόξενος του Παναμά, Γεωργία Αθανασοπούλου.

Η παρέλαση έκλεισε με ποντιακούς χορούς.

(www.panhellenicpost.com)