Έλληνες της Μαριούπολης: «Δεν φοβόμαστε αλλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις»

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περίπου 120.000 Έλληνες ομογενείς διαβιούν στην Μαριούπολη της Ουκρανίας και μέχρι στιγμής, παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις, δεν φαίνεται να έχουν τρομάξει.

«Έχουμε μια σταθερή, ήρεμη κατάσταση στη Μαριούπολη. Λειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις, ιδρύματα, σχολεία, νηπιαγωγεία, καταστήματα, φαρμακεία, νοσοκομεία, συγκοινωνίες», τονίζει στο thessTday.gr η Όλγα Παρτακέλα, συμπληρώνοντας ότι «οι άνθρωποι ζουν μια φυσιολογική ζωή, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρότυπα για την covid-19».

«Οι άνθρωποι δεν φοβούνται. Η καθημερινότητά μας παραμένει η ίδια. Σκεφτείτε ότι σήμερα όλα τα εμπορικά κέντρα ήταν γεμάτα κόσμο», επισημαίνει στο ThessToday.gr η Β.Κ., αποσπασμένη εκπαιδευτικός στο Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης. Και συμπληρώνει: «Δεν βλέπουμε στους δρόμους να κυκλοφορούν στρατιώτες. Πέρυσι η παρουσία του στρατού στην πόλη ήταν πιο έντονη σε σχέση με φέτος. Ο κόσμος εξακολουθεί να είναι ήρεμος και εφησυχασμένος. Οι περισσότεροι άλλωστε θεωρούν ότι δεν θα γίνει κάτι».

Στο ίδιο μήκος δηλώσεων τοποθετείται και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν επικρατεί πανικός. «Δεν φοβόμαστε, αλλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: efsyn.gr