Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Κατσίκα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Σαν κεραυνός εν αίθρια έπεσε στην Αιγυπτιώτικη παροικία Αλεξανδρείας και Καΐρου η είδηση του ξαφνικού θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κατσίκα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός εντός της οικίας του. Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών “Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές”. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν είναι γνωστά ακόμα, και η υπόθεση διερευνάται από τις Αιγυπτιακές αρχές.

Ο Νίκος Κατσίκας είχε αφιερώσει τη ζωή του στην αναβίωση του του παροικιακού τύπου, υπηρετώντας με σθένος, συνέπεια, ευσυνειδησία το όραμα της διαρκούς σύνδεσης του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού όχι μόνο με τη μητέρα Πατρίδα, αλλά όπου και αν αυτός βρίσκεται και δραστηριοποιείται, βλέποντας το ρόλο των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ο Νίκος ήταν γεννημένος στις 7 Μαΐου 1966 με καταγωγή από την Πειραιά. Από το 2003 και επί σειρά ετών υπήρξε Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου, συνέχεια του ιστορικού «Φωτός», αλλά και της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» της Αλεξάνδρειας και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς». Από το 2016 εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο, ενώ συνεργαζόταν επίσης και με την ΕΡΤ και το Ρ.Ι.Κ σε ανταποκρίσεις από την Αίγυπτο.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Καλό ταξίδι Νίκο!