Στουτγάρδη: Χιλιάδες θεατές αποθέωσαν την Ελληνική Παρέλαση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Με τη μεγαλειώδη παρέλαση, όπου για πρώτη φορά συμμετείχαν 1600 άτομα από 59 ομογενειακούς συλλόγους, ομογενειακά σωματεία και σχολεία και την οποία παρακολούθησαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10.000 άτομα, κορυφώθηκαν στη Στουτγάρδη, χθες Σάββατο οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν για την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης οι ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας.

Στην παρέλαση παρευρέθηκε άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες στο εξωτερικό.

Παρών στις εκδηλώσεις ήταν ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος και έλαβε μέρος στην παρέλαση (στη φωτογραφία είναι μαζί με την πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία κα. Μαρία Μαρινάκη), ενώ ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτηςσυμμετείχε με βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό.

Εξάλλου, στο Ελληνικό προξενείο στη Στουτγάρδη ο κ. Χρυσουλάκης ενημέρωσε επιχειρηματίες και γιατρούς του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης για το νέο, ευνοϊκό πλαίσιο επενδύσεων στην Ελλάδα.

(www.ertnews.gr)