Νέος ΥΦΥΠΕΞ αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό ο Ανδρέας Κατσανιώτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης είναι ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε στις 31 Αυγούστου.

Ο νέος ΥΦΥΠΕΞ, έχει πτυχίο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, ενώ έχει κάνει σπουδές στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα από πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων που αφορούσαν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο κ. Κατσανιώτης εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015 στο Νομό Αχαΐας και από τότε κατέχει το βουλευτικό αξίωμα.

Το 1999 ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα στην εταιρία «Τεχνικές Εκδόσεις» ως υπεύθυνος του περιοδικού Gardening. Το 2000 ανέλαβε εμπορικός διευθυντής στην εταιρία Powernet SA, ενώ στην συνέχεια μετακινήθηκε στην εταιρία OPTICOM SA στην ίδια θέση.

Το 2004 διετέλεσε αρχικά Γενικός Διευθυντής και μέλος του ΔΣ στην εταιρία EONE SA, ενώ αργότερα διορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος. Στην συνέχεια ανέλαβε τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου υπήρξε υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική προβολής της εφημερίδας, αλλά και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ. Μετά το πέρας αυτής του της θητείας, δημιούργησε τη δική του εταιρία συμβούλων επικοινωνίας για ΜΜΕ, την ASAP. Μια εταιρία που κέρδισε την εμπιστοσύνη σημαντικών πελατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η «Καθημερινή», η Abril Group, η Gazeta και η «El Mundo».

Από το 2012 έως και το 2014 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχοντας την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως στο εξωτερικό και στο διεθνή Τύπο. Παράλληλα ήταν επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία του Branding της Ελλάδας.