Το myConsulLive πιο κοντά στους Έλληνες της Διασποράς

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η ψηφιακή πλατφόρμα myConsulLive για τους Έλληνες του εξωτερικού , επεκτείνεται με την προσθήκη 21 επιπλέον Πρεσβειών και προξενικών Αρχών σε 15 χώρες στην οποία προχώρησαν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό, οι Έλληνες πολίτες και οι ομογενείς που κατοικούν στις περιοχές αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά για μια σειρά από υπηρεσίες χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης.

Συγκεκριμένα, στο myConsulLive εντάσσονται: οι Πρεσβείες της Ελλάδας σε Άγκυρα, Βέρνη, Βερολίνο, Δουβλίνο, Λευκωσία Μαδρίτη, Μπουένος Άιρες, Οττάβα, Ρώμη, Τίρανα, Χάγη καιτα Γενικά Προξενεία σε Σάο Πάολο, Αργυρόκαστρο Γενεύη, Γιοχάνεσμπουργκ, Κορυτσά, Μόσχα, Νοβοροσσίσκ και Σμύρνη και τα Προξενεία σε Ατλάντα και Κέηπ Τάουν.Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επέκταση της λειτουργίας του myConsulLive.

Η υπηρεσία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020 στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού που παρέχουν τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ και η ΑΑΔΕ.Πλέον, η δυνατότητα εξυπηρέτησης με ψηφιακό ραντεβού διατίθεται συνολικά από 42 Πρεσβείες και προξενικές Αρχές σε 20 χώρες.

Σύντομα, θα έχει επεκταθεί στο σύνολο των Πρεσβειών και προξενικών Αρχών που διαθέτει η Ελλάδα. Η πλατφόρμα του myConsulLive λειτουργεί για τις ακόλουθες διαδικασίες:

  • Έκδοση Πιστοποιητικού Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού
  • Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης
  • Βεβαίωση διαμονής
  • Αντίγραφα ή αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων
  • Δήλωση δικαιούχου σύνταξης
  • Υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων στην Προξενική Αρχή.

(www.panhellenicpost.com)