Διαδικτυακή εκπομπή της ERT-World για τα Χριστούγεννα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παιδικές ελληνικές φωνές από τα μεγάλα κέντρα της ομογένειας ,παιδιά που μαθαίνουν Eλληνικά σε όλες τις γωνιές της γης, φιλέλληνες, διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού ενώνουν τη θετική τους ενέργεια για τη γιορτή αγάπης, τα Χριστούγεννα.

Οι οθόνες των υπολογιστών θα γεμίσουν “στεριές καμένες στον ήλιο κι αυτά τα γαλάζια πέλαγα με τους αφρούς των κυμάτων” , όπως είπε ο Ελύτης ότι είναι η Ελλάδα και ήχους ελληνικής γλώσσας στην εκπομπή «Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες» που θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της ERT- World.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού ενόψει της γιορτής του Θεανθρώπου.

«Για πρώτη φορά φέτος, μια δύσκολη κατά γενική ομολογία χρονιά, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο να φέρει πιο κοντά τους απανταχού Έλληνες με την πατρίδα, ένωσε τις δυνάμεις της με αυτές της ΕRΤ-World για να διοργανώσει μια ιδιαίτερη εκπομπή για τα Χριστούγεννα.

Στο επίκεντρο της εκπομπής είναι τα παιδιά των ομογενών μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.» επισημαίνει ο Γιάννης Χρυσουλάκης , γενικός γραμματέας .

Τα παιδιά των Ελλήνων, αλλά και τα παιδιά των φιλελλήνων, που μαθαίνουν Eλληνικά, είτε από το σπίτι τους, είτε από τις σχολικές αίθουσες, είτε και από την ύπαιθρο αν απαιτείται λόγω των υγειονομικών συνθηκών, θα ευχηθούν, θα τραγουδήσουν και θα δώσουν το δικό τους, ξεχωριστό στίγμα από την Αυστραλία έως τον Καναδά και από την Κίνα έως την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική, μας εξήγησε ο κ. Χριστουλάκης.

Η ομογένεια της Μελβούρνης θα συμμετέχει με τις ζωγραφιές από τα παιδιά της Ε Δημοτικού του South Eastern Bentleigh Campus και τις εξαιρετικές δασκάλες τους Μαρία-Στέλλα Παπαγεωργίου και Κική Πάτσαρη με το «Κουτί της αγάπης» .

Χριστουγεννιάτικα πολύχρωμα κάλαντα θα ακούσουμε από τα παιδιά όλων των ηλικιών του σχολείου της κοινότητας Dandenong «Άγιος Παντελεήμων» στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της κοινότητας που πραγματοποιήθηκε σε δύο Σαββατοκύριακα χωρίς την παρουσία των γονέων.

Θα δούμε και τους αριστεύσαντες μαθητές παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Ιερατικό προϊστάμενο της Κοινότητας Αντώνη Κρινά και την διευθύντρια Νίκη Φαρφαρά-Πάσχου.

Από το Σίδνεϊ συμμετέχουν τα παιδιά από το Κολλέγιο «Άγιος Σπυρίδων».

Χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό θα απευθύνουν n ο Peter Katsabanis, Φιλελεύθερος βουλευτής Περθ Δυτικής Αυστραλίας καθώς και ο Basil Zempilas, ομογενής δήμαρχος Περθ.

Η εκπομπή θα προβληθεί τρεις φορές, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στη διάρκεια των εορτών, ώστε να είναι προσβάσιμη κατάλληλες ώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

(www.panhellenicpost.com)