Η ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του Πτολεμαίου Α’

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

H  ετήσια γενική τακτική συνέλευση του «Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Πτολεμαίος Α» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 στη βίλα Παναγιωτάτου, στην Αλεξάνδρεια.

Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία της Προέδρου κ. Λιλίκας Θλιβίτου και τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 2019.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΙΛΙΚΑΣ ΘΛΙΒΙΤΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Α΄

ΤΗΣ 12ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Καλωσορίζουμε όλους τους Εκλεκτούς παρευρισκομένους και τα αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας στην Τακτική Γενική μας Συνεύλευση του 2020

Καλωσορίζουμε τον  Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Νικόδημο Τότκα, την εκπρόσωπο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κα Κλεοπάτρα Γιαπαλάκη, τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Δημήτρη Κάβουρα, η Αντιπρόεδρο της Κυπριακής Αδελφότητας κα Γεωργία Μαστουρίδη, τον Έφορο κ. Άρη Μαρκοζάνη.

Μετά την συγκέντρωση της απαιτουμένης απαρτίας κηρύσσουμε την εναρξη των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως του 2020, σύμφωνα με την ημερησία διάταξη της Πρόσκλησης για τα πεπραγμένα του 2019. Η αναλυτική τους περιγραφὴ περιέχεται στο τεύχος που σας διανεμηθηκα σήμερα κατὰ τὴν προσέλευσή σας.

Πριν περάσουμε στα θέματα της ημερίσιας διάταξης θα σας παρακαλούσα, να κρατήσουμε ενὸς λεπτοὺ σιγή στην μνήμη όσων απὸ τα μέλη μας ή απὸ τὴν παροικία μας ἀπεδήμησαν εἰς Κύριον, προσευχόμενοι για την νέα πορεία της ψυχής τους πρὸς την αιωνιότητα:

Ὁ Γιώργος Χρυσοχέρης, ο Χρίστος Χριστοφίδης, ο Νικόλας Μιχαὴλ,Γεώργιος Σαββίδης καὶ προσφάτως ο Εδμόνδος Κασιμάτης, Μιχάλης Σολομωνίδης, Γι.ωργος Σιόκας, Ἀρης Τσάκος καὶ ο σεβαστο σρ όλους Μητροπολίτης Πηλουσίου κυριος Νήφων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΠΕΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020

Το έτος 2019 ἠταν μία πολλαπλώς ξεχωριστή χρονιά για τον Συλλογό μας καθὼς συνολικὰ πραγματοποίησε 10 εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δόθηκαν 27 διαλέξεις.

Οι εκδηλώσεις μας προσέλαβαν πλέον ένα χαρακτήρα πολιτιστικών διακρατικών ανταλλαγών. Συμμετείχε μεγάλος αριθμὸς ομιλητών, και θεσμοθέτήθηκαν συνεργασίες με φορείς εκτός Αιγύπτου. Έμπρακτα ανταποκριθήκαμε σε σχετικά αιτήματα για μία διεθνή παρουσία και προβολή του Συλλόγου μας, προς το διεθνές κοινό των εκτός Αλεξανδρείας και Αιγύπτου φίλων μας. Παραμένει σταθερός ο κύριος στόχος μας για την διεθνή προβολή της παραδόσεως της Ελληνικής Αλεξανδρινής κοσμοπολιτικής κληρονομιάς και ακτινοβολίας. Η γλώσσα των εκδηλώσεών μας πλέον δεν είναι μόνον η Ελληνική αλλά και η Αγγλική, η Γαλλική και η Αραβική.Μετὰ κάθε διάλεξη οι ομιλιτὲς ἀπαντούσαν σε διευκρινιστικὲς ἐρωτήσεις των παρισταμένων, και τέλος ακολουθούσε δεξίωση.

Πέραν όλων αυτών δεν σταμάτησαν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση συγκεντρώσεως τεκμηρίων τόσο από δραστηριότητες του Συλλόγου μας των προγενεστέρων χρόνων όσο και από τον βίο της πρώην προέδρου και μεγάλης ευεργέτιδος του Συλλόγου μας Αγγελικής Παναγιωτάτου. Παραλλήλως συνεχίσθηκε η συμμετοχή μας σε όλες τις επίσημες θρησκευτικές, προξενικές και παροικιακές μας εκδηλώσεις, των κοινωνικών και εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων. Το ίδιο συνέβη και με την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο του Συλλόγου στο Ηρώο όπου κάτ’ έτος τιμάται η μνήμη των πεσόντων κατά την μάχη του Ελ Αλαμέιν.

Στις 19 Ιανουαρίου τοὺ 2019

Είχαμε την κοπή της Πατροπαράδοτης Αγιοβασι-λόπιτας από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κύριο Θεοδώρο Β΄.

Παρευρέθηκαν εκτὸς απο τις Ελληνικές, Προξενικές Κοινοτικες, εκπαιδευτικὲς αρχες καὶ ἐκπρόσωποι Σωματείων καὶ Συλλόγων στην Αλεξανδρεία, ο Γενικός πρόξενος της Ρωσίας Mr. RashidSadikov, ο Γενικός πρόξενος της Ισπανίας Mr. JuanManuelVilaplanaLopez, ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής MrHussamDabbas, ο πρόεδρος των Ελληνορθοδόξων Αραβορώνων MrFouadFarah, ο πρόεδρος της Φιλανθρωπίας των Ορθοδόξων MrRaifDib,ο πρόεδρος της Φιλανθρωπίας των Καθολικών DrRogerMalhameοι εκπρόσωποι της Bibliotheca AlexandrinaDrYehiaHalimZakiκαιMrsSaraSorourΠολλοί φιλοι Άραβες, Λιβανέζοι, και αλλοι ξένοι καθηγητές, επιχειρηματίες, φίλοι και μέλη του Συλλόγου. Την εκδήλωση κάλυψαν: το κανάλι 5 της Αλεξάνδρειας και το κανάλι Akhbar,λαμβάνοντας παραλλήλως συνεντεύξεις από τους παρόντες.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2019 πραγματοποιήθηκε διάλεξη στην Αγγλική γλώσσα της διεθνώς διαπρεπους καθηγἠτριας φιλοσοφίας ΑφροδίτηςΑλεξανδράκη με θέμα:

The Role and Effect of Paideia as Culture in Classical Greece; The Case of Classical Art as Part of Culture-Paideia”

Παραυρέθηκαν εκπρόσωποι απὸ τὸ Πατριαρχείο τις Ελληνικές Προξενικες, Κοινοτικες Εκπαιδευτικές αρχές, Σωματεία καὶ Συλλογοι απὸ την Αλεξανδρεία.

Στις 10 Μαρτίου του 2019

Τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο της Αγγελικής Παναγιωτάτου στο οποίο εχοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίσκοπος, Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κύριος Νάρκισσος. Παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Στις 28 Μαρτίου του 2019

Σε συνδιοργάνωση μὲ την Ελληνική Αδελφότητα των εν Αιγύπτω Κυπρίων στην Αλεξάνδρεια,

δόθηκε η Διάλεξη του Πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Κύπρου καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη με θέμα: «Πενταδάκτυλος: Η κιβωτός της ιστορίας μας»

Παρευρέθηκαν έπρὀσωποι απο τις Ελληνικές Προξενικες Κοινοτικες, Εκπαιδευτικὲς αρχές, Σωματεία καὶ Συλλογοι απὸ την Αλεξανδρεία.

Στις εορτὲς του Πάσχα του 2019

ο Σύλλογός μας συμμετείχε με κάρτα που περιείχε το ψηφιδωτὸ απο την Ανάστασι του Χριστού στὴν Μονή Δαφνίου μετὰ την ευγενικὴ προσφορά της φωτογραφίας της ποὺ έκανε αναστυλωτῆς της Μονὴς αρχιτέκτων Νίκος Δελινικόλας.

Στις 6 Απριλίου του 2019

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι απὸ τὸ Πατριαρχείο τις Ελληνικές Προξενικες Κοινοτικες, Εκπαιδευτικὲς αρχές, Σωματεία καὶ Συλλογοι απὸ την Αλεξανδρεία καὶ τὸ Κάϊρο.

Την 1η Ιουνίου του 2019

Φιλοξενήσαμε την Διάλεξη του Δρ. Νικόλα Σφήκα με θέμα τὴν παρουσίαση του βιβλίου του

Αλεξάνδρεια, από τον Καβάφη στον Μέγα Αλέξανδρο: Ιστορία και Αρχιτεκτονική, δύο Ελληνικά τετράγωνα”.

Την διάλεξι πλαισίωσαν ο Αλεξανδρινὸς λογοτέχνης Γιώργος Κυπραίος, η καθηγήτρια της Ελληνορωμαϊκής ιστορίας Δρ. Mona Hagag, και ο Mohamed Gohar αρχιτέ-κτων, μελετητής των κτηρίων της Αλεξάνδρειας.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι απὸ τὸ Πατριαρχείο τις Ελληνικές Προξενικες Κοινοτικες, Εκπαιδευτικὲς αρχές, Σωματεία καὶ Συλλογοι και του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Αλεξανδρείας καὶ Καΐρου

Την 5η Ὀκτωβίου του 2019

Πραγματοποιήθηκε η Διάλεξη του Δρ. Νίκου Μαθιουδάκη με θέμα:

Η ταξιδιωτική λογοτεχνία ως φορέας πολιτιστικής επικοινωνίας των λαών.

Παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπι, Γέρων Μακάριος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κυρίου Θεοδώρου Β΄· ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουζουάνας κύριος Γεννάδιος· ἐπίσης εκπρόσωποι εκπρόσωποι απὸ τις Ελληνικές Προξενικες Κοινοτικες, Εκπαιδευτικὲς αρχές, Σωματεία καὶ Συλλογοι και του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Αλεξανδρείας

Κατὰ τὴν Επέτειο της Μάχης του Ελ Αλαμέιν, την 20η Οκτωβρίου, ο Συλλογος συμμετεῖχε διὰ της Πρόεδρος του

Την 26η Ὀκτωβίου του 2019

Σε συνδιοργάνωση μὲ το «Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο, Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών Λεμεσού»,πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη εκδήλωσι που είχε τρεις ενότητες

Η 1η ενότητα, ήταν εισαγωγική με 7 ἐπίσημες προσφω-νήσεις στα Ελληνικά, Αραβικὰ καὶ Αγγλικά και δύο διαλέξεις κάτω απὸ τὸν γενικὸ τίτλο: «Αλεξάνδρεια-Λεμεσός, δύο πόλεις σε ένα συνεχή διάλογο».

Η 2α ενότητα περιέλαβε την συνυπογραφή Μνημονίου συνεργασίας και συναντιλήψεως μεταξύ του Συλ-λόγου μας και του “Παττιχείου Δημοτικού Μουσείο, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού“.

Το μνημόνιο συνυπέγραψανη Πρόεδρος του Συλλόγου και ο Δρ. Μίμη, Σοφοκλέους διευθυντής του δημοτικου φορεα της Λεμεσου.

Η 3η ενότητα εφιλοξένησε τὸ 1ο Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού Αλεξανδρείας-Λεμεσού,κατὰ το οποίο εδόθηκαν 7 διαλέξεις διακεκριμένων Ελλήνων, Κυπρίων και Αιγυπτίων Ακαδημαϊκών στην Ελληνική, Αγγλική, Αραβική γλώσσα.

Παρευρέθηκαν Ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Σεβασμι-ώτατος Μητροπολίτης Ναυκρατιδος, κ. Νάρκισσος, εκπρό-σωπος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξαν-δρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄· Ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου· ο Κυβερνήτης Αλεξανδρείας Dr. Abdel Aziz Qansua· ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ν. Νικολαΐδης· ο Γενικός Προξένος της Ελλάδας κ. Α. Κοτσιώνης. Ο εκδημήσαςπρόεδρος της Ελληνικὴς Κοινότητας Εδμόνδος Κασσιμάτης και έπρὀσωποι απο τις Εκπαιδευτικὲς αρχές, Σωματεία καὶ Συλλογοι απὸ την Αλεξανδρεία.

Την 16η Νοεμβρίου του 2019

Πραγματοποιήθηκε διάλεξις ἀπὸ τὴν ἐκ Θεσσαλονίκης Οφθαλμίατρο Δρ. Όλγα Γούλια με θέμα:

Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Πτολεμαίος Α, 111 έτη αδιάκοπης δραστηριότητας

Η διάλεξη ἐγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του

2ου Φόρουμ Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας τὸ οποίο συνδιοργανώθηκε απο τον Σύλλογό μας και τοΕξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Χορών της Μέσης Ανατολής «Gadala» Αθηνών,

το οποίο πραγματο-ποιήθηκε ανάμεσα στις 15με 23Νοεμβρίου.

Σε αυτὸ συμμετεῖχε κοινὸ πλέον 100 συνέδρων απο την Ελλάδα.

Την 17η Νοεμβρίου του 2019

Έγινε η κεντρική του εκδήλωσι του 2ου Φόρουμ Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας η οποία φιλοξενήθηκε απο την Bibliotheca Alexandrina

Πραγματοποιήθηκαν 20 επίσημες προσφωνήσεις, 13 διαλέξεις στην Ελληνική, Αγγλική, Αραβική γλώσσα και λαογραφικές χορευτικές παρουσιάσεις. Πραγματοποιή-θηκε υπὸ την Αιγίδα 19 επισήμων φορέων Ελλάδος και Αιγύπτο και την Υποστήριξη 17 Συλλόγων απὸ την Ελλάδα.

Αρχικά την εκδήλωση προσφώνησε με μαγνητο-σκοπημένη δήλωση ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στην συνέχεια ως παρευρισκόμενοι προσφώνησαν την εκδήλωση οι: 1. Mrs. Nabila Makram Wasef Υπουργός Μεταναστεύσεως και Αποδήμων Αιγυπτίων· 2. Dr. Abdel Aziz Qansua, Κυβερνήτης Αλεξανδρείας· 3.κ. Κοτσιώνης Αθανάσιος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια· 4. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος, ως εκπρόσωπος του μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β΄·

Συμμετεῖχε μεγάλος αριθμος διακεκριμένων προσωπικότητων ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν Αἴγυπτο Τὸ επιστημονικὸ μέρος εἶχε 2 ἑνότητες μὲ 10 διαλεξεις. Το καλλιτεχνικὸ πρόγραμμα περιείχε απὸ Ελληνικὰ Σωμα-τεία παραδοσιακοὺς χωροὺς ἀπὸ την Αίγυπτο, τὴν Ἑλλάδα καὶ τὸν Πόντο.

Τις Ευχές Χριστουγέννων και Νέου έτους 2020,

στην Ελληνική και Αγγλική, ἐπιμελήθηκε ὁ Γενικὸς Γραμματέας τοῦ Συλλόγου μας ὡς κάρτα καὶ δύπτυχο επιτραπέζιο ημερολόγιο του 2019.

Κατα την διάρκεια όλου του ετους καταβλήθηκε προσ-πάθεια για την συγκέντρωση ιστορικών τεκμηρίωνὴ ευρυτέρων δημοσιεύσεων σε σχέσι με τὴν ιστορία του Συλλόγου μας.

Ενδεικτικὰ αναφέρουμε τα ακόλουθα τεκμήρια καὶ δημοσιεύσεις σε χρονκὴ σειρὰ:

Η Ανακοίνωση της αποδοχής αιτήσεως του Κωνσταντίνου Καβάφη ως μέλους του Συλλόγου του 1910.

Τὸ βιβλίο του Α. Μαρσέλος, Γεωγραφία. και Ἱστορία Αἰγύπτου. και Σουδάν, Ἀλεξάνδρεια 1925.

Τὸ Ανάτυπο τοῦ απολογισμού δραστηριοτήτων του Συλλόγου του έτους 1931.

Γιὰ τὸν εορτασμὸ στὴν Αθήνα πρὸς τιμήν τῆς Ἀγγελικῆς Παναγιωτάτου τοῦ 1946.

Την Αὐτοβιογραφία τῆς Ἀγγελικῆς, Ὁ Ἀγών τῆς ζωής μου, Ἀλεξάνδρεια τοῦ 1951.

Ανάτυπο απὀ την έκδοσι στην Ἀλεξάνδρεια από τον Συλλογό μας, βιβλίο αφιερωμένο στον Ν. Κωνσταντινίδη, ως ποιητή, λογοτέχνη καὶ πατριώτη κατὰ το 1959.

Επικαιροποίηση των λημμάτων στο ιστολόγιο Wikipedia για την ιστορία του Συλλογο και τον βίο της Αγγελικής Παναγιωτάτου.

Το σύνολο των εκδηλώσεων του 2019 του Συλλόγου μας περιέβαλαν με στοργή:

Ο Μακαριωτάτος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κύριος Θεοδώρου Β΄, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κύριος Νάρκισσος και όλη η σεπτή πατριαρχική συνοδεία. Ο εκλειπὼν Πρόεδρος της πρεσβυγενούς Κοινότητας Αλεξανδρείας κύριος Εδμόνδος Κασιμάτης και όλα τά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος και μέλος του Συλλόγου κύριος Αθανάσιος Κοτσιώνης. Τα Μέλη των Διπλωματικών Αποστολών, της Ακαδημαϊκής και Επιχειρηματικής Κοινωνίας όπως επίσης εθνικών και θρησκευτικών Κοινοτήτων και Σωματείων απ]oο την Αλεξάνδρεια και το Κάϊρο. Οι εκτός Αιγύπτου φίλοι του Συλλόγου, ποὺ παρακολουθούν και εμπράκτως επιδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για την πορεία και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας·

Επίσης πρέπει να εξαρθεί η άοκνη συμπαράστασι υπέρ

του Συλλόγου τριών μεγάλων φίλων και μελών μας στην Ἐλλάδα:

του Δημοσιογράφου Χάρη Δρίτσα με τὶς μελετητικές και άλλες δραστηριότητές όπως και προσφορὲς βιβλίων απο την ιστορία του Συλλόγου.

της διακεκριμένης Οφθαλμιάτρου Όλγας Γούλια σe σχέσι μὲ τὸν ἐντοπισμό ιστορικών τεκμηρίων για τον Σύλλογο στὴν πόλη της Θεσσαλονίκης

του διαπρεποὺς Οφθαλμιάτρου Πέτρου Ράσογλου ο οποίος μὲ βάσι την έρευνα της Ολγας Γούλια, στὸ τεύχος του τελευταίου τριμήνου του 2019 της περιοδικής έκδοσης της Εταιρείας Ενδοφακών και διαθλαστικής χειρουργικής, Οφθαλμοχειρουργικης, εδημοσίευσε άρθρο με τίτλο με τίτλο “111 Χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας: Σύλλογος Ελλήνων Επιστη-μόνων Πτολεμαίο Α΄.

Τέλος συνεχίσθηκε η δωρεά βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Συλλόγου, όχι μόνον από την πλευρά των ομιλητών του Συλλόγου αλλά και ευρύτερα, όπως συνέβη διὰ του κυρίου Νίκου Νικολαΐδη Δημάρχου Λεμεσού.

Δωρεὲς και γενικὴ υποστήριξη κατά τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Δωρεές σε γλυκά και αλμυρά εδέσματα προσέφεραν ο κύριος Ιωάννης Σιώκας του Santa Lucia Group, ποτά ο κύριος Μιχαήλ Αρσλανίδης και τρία φλουριά η Πρόεδρος του Συλλόγου για την Αγιοβασιλόπιτα του 2019.

Γενικὴ υποστήριξη στο έργο του Συλλόγου προσέφεραν: τo Λογιστικὸ Γραφείο Μaged Νoshy Awad· τo ζαχαροπλαστείο Hamos· οι εκδόσεις Salah El Din Press και το Φωτογραφείο Smile.

Οικονομικὸς Απολογισμός

Θα παρακαλούσα τον Ορκωτό μας Λογιστὴ κύριο

Μaged Noshy Awad να προσέλθει για να παρουσιάσει τα αναλυτικά στοιχεία του Οικονομικού μας Ισολογισμού και Απολογισμού.

Ολοκληρώνοντας θὰ ήθελα νὰ τονίσω πως είναι ἀποτέλεσμα της ομονοίας καὶ αγάπης ποὺ χαρακτηρίζει στις σχέσεις των μελών του Διοικητικού Δυμβουλίου του Συλλόγου μας ὅλες οι ποικίλες δραστηριότητες καὶ η συναψη δεσμών του Συλλόγου μὲ φορεὶς ἐκτὸς Αιγύπτου. Τοιουτοτρόπως στοχεύουμε ώστε ο Πτολεμαίος να γίνει ὁ διεθνὴς πρεσβευτὴς της Επιστημονικής και Κοσμοπολιτικὴς Παραδόσεως των Ελλήνων της Αλεξανδρείας,

Και τωρα για την ολοκλήρψσι τῶν εργασιών της συνελεύσεώς μας παρακαλώ τα περιστάμενα μέλη για την Έγκρισι από τὴν πλευρά τους των θεμάτων που περιέχονται στην ημερήσια διάταξι:

  1. την Έγκριση των πεπραγμένων της χρήσεως 2019
  2. την Έγκριση του προϋπολογισμού της χρήσεως 2020
  3. τον εκ νέου Διορισμό ως Ορκωτού ελεγκτού του Μaged Noshy Awad

(ekkairo.org)